Οι Google (WearOS) και Samsung (Tizen) ενώνουν τις δυνάμεις τους για το ανασχεδιασμένο λειτουργικό για wearables.

Στο πλαίσιο του I/O Keynote 2021 της Google, ανακοινώθηκε πως το WearOS (το λειτουργικό τής Google για wearables) αλλάζει ριζικά.

Σε αυτή τη σημαντική αλλαγή θα συμβάλλει η Samsung, με τις δύο εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα, συγκεντρωμένο και βελτιωμένο λειτουργικό αξιοποιώντας τα καλύτερα σημεία και των δύο. Όπως φαίνεται, η νέα πλατφόρμα θα ονομάζεται απλά "Wear", αφαιρώντας το "OS".

Η βασική τριπλέτα βελτιώσεων αφορά καλύτερη διάρκεια μπαταρίας, μικρότερους χρόνους φόρτωσης και πιο ομαλά εφέ κίνησης. Η εμπειρία χρήσης θα είναι καλύτερη χάρη σε περισσότερες και πιο βολικές συντομεύσεις, όπως και την προσαρμογή της αρχικής οθόνης με Tiles. 

Animation shows how a double press on the watch’s side button enables switching to a recent app.

Βασικές εφαρμογές, σαν τα Google Maps, Google Assistant και Google Pay, θα βρίσκονται ένα άγγιγμα μακριά και γενικότερα, η γκάμα εφαρμογών θα επεκταθεί. Κάποιες εφαρμογές, όπως οι Google Maps και YouTube Music, θα λειτουργούν πλέον εντελώς αυτόνομα χρησιμοποιώντας αρχεία αποθηκευμένα στο wearable. Η Fitbit θα προσφέρει την τεχνογνωσία της, βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια και γενικότερη ποιότητα μετρήσεων αλλά και εμπειρίας χρήστη.

Η Google υποσχέθηκε μια νέα εποχή για τα wearables, αναφέροντας πως τα updates θα έρθουν σταδιακά εντός του έτους. Από την πλευρά της, η Samsung ανέφερε πως θα τηρήσει την τριετία υποστήριξης για τις συσκευές που χρησιμοποιούν Tizen, οπότε για τους κατόχους Samsung wearables, τα πράγματα συνεχίζουν ως έχουν.

 

 

  • Like 3