Είναι γνωστό πως το Pixelbook της Google είναι ένα high-end laptop που τρέχει το δικό της λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Όσοι επένδυσαν στον συγκεκριμένο φορητό υπολογιστή, θα είναι σε θέση σύντομα να κάνουν περισσότερα πράγματα με το hardware του, όπως για παράδειγμα να τρέχουν και... Windows apps.

Σύμφωνα με μία αναφορά στο forum XDA Developers, που εντόπισε η γνωστή ιστοσελίδα 9to5Google, η εταιρεία με έδρα το Palo Alto, στην California, ενδέχεται να εργάζεται ώστε ο high-end Chrome OS-based φορητός υπολογιστής της να πιστοποιηθεί για να τρέχει το λειτουργικό σύστημα Windows 10. Από ότι φαίνεται, το παραπάνω έγινε γνωστό από developers του Chrome OS, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν την κωδική-λέξη AltOS στην τεκμηρίωση τους μαζί με κάποιες αναφορές στα Windows Hardware Certification Kit (WHCK) και Windows Hardware Lab Kit (HLK). Στο forum XDA Developers αναφέρεται επίσης ότι η Google έχει στο παρελθόν εργαστεί για να κάνει το laptop της να κάνει boot στα Windows 10, ωστόσο οι τελευταίες αναφορές πάνω στις πιστοποιήσεις δείχνουν ότι είναι περισσότερο κάτι επίσημο και λιγότερο ένα “side-project”.

Το να είσαι σε θέση να εκκινείς στα Windows σε μία υψηλής ποιότητας Chrome OS συσκευή όπως είναι το ίδιο το Pixel της Google θα μπορούσε να ενθουσιάσει εκείνους που συνεχίζουν να χρειάζονται τα native apps που ακόμα δεν τρέχουν στον Ιστό. Ενδεχομένως μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση να βοηθήσει και την Google να πουλήσει περισσότερα Pixels.

Engadget

  • Like 1