Ο χρήστης θα μπορεί να βρίσκει τραγούδια ακόμη κι όταν δεν ξέρει τον καλλιτέχνη, τον τίτλο ή τους στίχους του τραγουδιού.

Η Google πρόσθεσε μία νέα λειτουργία με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να αναζητήσει ευκολότερα τα αγαπημένα του τραγούδια, ακόμη κι όταν δεν γνωρίζει ούτε μία λέξη από τους στίχους ή τον τίτλο. Με τη λειτουργία «Hum to search» ο χρήστης μπορεί να βρει το τραγούδι μουρμουρίζοντας, τραγουδώντας το ρυθμό είτε σφυρίζοντας. Ο έξυπνος αλγόριθμος της Google θα ψάξει και θα προσπαθήσει να αναγνωρίσει τον ρυθμό στα τραγούδια που θεωρεί ότι ταιριάζουν.

Για να ξεκινήσει η αναζήτηση, ο χρήστης πρέπει να ανοίξει το Google app ή το Google Search widget, να πατήσει στο εικονίδιο του μικροφώνου και να πει «Ποιο είναι αυτό το τραγούδι» (What’s this song) ή να επιλέξει το κουμπί «Αναζήτησης Τραγουδιού» (Search a song). Έπειτα, θα έχει στη διάθεσή του 10-15 δευτερόλεπτα για να τραγουδήσει το ρυθμό με όποιο τρόπο θέλει. Η Google θα αναζητήσει και θα φέρει όλα τα αποτελέσματα που θεωρεί πιο κοντά στο επιθυμητό τραγούδι με τον χρήστη να μπορεί να τα επιλέξει και να δει όλες τις λεπτομέρειες, όπως τίτλο, καλλιτέχνη, βίντεο, στίχους κι άλλα.

Η Google αναφέρει ότι χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης και τους εκπαιδεύει ώστε αυτοί να αναγνωρίζουν όταν ένας άνθρωπος τραγουδάει, σφυρίζει ή μουρμουρίζει ενώ επίσης αναγνωρίζουν και ηχογραφήσεις, αγνοώντας πράγματα όπως όργανα και φωνητική ποιότητα ώστε να είναι σε θέση να εντοπίσουν συγκεκριμένα σημεία των τραγουδιών. Τα αποτελέσματα λέγεται πως είναι εντυπωσιακά ακριβή μέχρι στιγμής, οπότε αν κάποιος έχει ένα τραγούδι στο μυαλό του και δεν μπορεί να θυμηθεί καμία επιπλέον πληροφορία για αυτό, μπορεί να το μουρμουρίσει στη Google.

  • Like 3
  • Haha 1