Με αυτήν την ενημέρωση οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα αρχεία από τη σουίτα εφαρμογών της Microsoft, απευθείας μέσω των εφαρμογών παραγωγικότητας της Google.

Όπως αναφέρει η Google η νέα αυτή λειτουργία εκτός από επεξεργασία αρχείων Office στο Android θα φέρει και όλες τις επιπλέον βοηθητικές δυνατότητες του G Suite στα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί μέσω της σουίτας της Microsoft. Αν και η Google πρόσθεσε τη δυνατότητα επεξεργασίας αρχείων Microsoft Office στις web εκδόσεις των εφαρμογών Docs, Sheets και Slides τον Απρίλιο του 2019, οι mobile εφαρμογές της είχαν μείνει λίγο πίσω.

Οι mobile εφαρμογές της Google έως σήμερα χρησιμοποιούσαν μία λύση που βασίζεται στο QuickOffice, η οποία όμως σύμφωνα με την εταιρία έχει περιορισμένη λειτουργικότητα και λιγότερες δυνατότητες διαμοιρασμού των αρχείων.

Με αυτήν την αλλαγή, οι χρήστες των εφαρμογών Docs, Sheets και Slides, θα μπορούν πλέον να επεξεργάζονται, να αφήνουν σχόλια και να συνεργάζονται με άλλους χρήστες σε αρχεία του Microsoft Office χρησιμοποιώντας τα παρεχόμενα εργαλεία σε πραγματικό χρόνο. Η αλλαγή παρέχει επίσης βελτιωμένες επιλογές κοινής χρήσης και καλύτερο έλεγχο ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ανάγκη λήψης και αποστολής συνημμένων αρχείων μέσω e-mail ή την μετατροπή τους σε άλλο τύπο αρχείου.

Οι νέες δυνατότητες επεξεργασίας αρχείων Microsoft Office θα αρχίσουν να διατίθενται τόσο σε χρήστες G Suite όσο και σε αυτούς με απλούς λογαριασμούς Gmail.

  • Like 1