Το YouTube ανακοίνωσε ότι αυξάνει το όριο της μέγιστης διάρκειας ανεβάσματος video από 10' σε 15'. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επέκταση του ορίου ανεβάσματος ενός video στην ιστοσελίδα ήταν το κύριο αίτημα των χρηστών.

 

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το YouTube είναι οι παραβάσεις της προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων στα video του και για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται το Content ID system. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο ελέγχει αυτόματα το περιεχόμενο των video για πνευματικά δικαιώματα. Το YouTube αναφέρει στην ανακοίνωση του την επιτυχή λειτουργία του συγκεκριμένου εργαλείου που δίνει πλέον τη δυνατότητα να προχωρήσει στην επέκταση του ορίου ανεβάσματος video με μέγιστο συνολικό χρόνο 15 λεπτά.

 

Για να προωθήσει την παραπάνω κίνηση το YouTube, ανακοίνωσε παράλληλα διαγωνισμό σύμφωνα με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν ένα video διάρκειας 15 λεπτών από την καθημερινή τους ζωή με προθεσμία την 4η Αυγούστου. Τα κορυφαία video θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του.

 

Link.png Site: mashable.com