Ο συνδυασμός τεχνολογιών και η μαγεία του τελικού αποτελέσματος είναι κάτι που μόλις κατάφερε η Google (ξανά) παρουσιάζοντας τη νέα δυνατότητα του YouTube. Με τη τεχνολογία ανίχνευσης ομιλίας και μετατροπής της σε κείμενο σε συνδυασμό με το σύστημα του YouTube, είναι δυνατή η αυτόματη δημιουργία υποτίτλων για οποιοδήποτε βίντεο που φέρει ηχητικό περιεχόμενο στην αγγλική γλώσσα !!!

 

Το σύστημα χρησιμοποιεί τους ίδιους αλγορίθμους αναγνώρισης φωνής που χρησιμοποιεί η Google στο Google Voice για τη μετατροπή ηχητικών μηνυμάτων σε κείμενο. Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη δυνατότητα βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό ανθρώπους με σημαντικά προβλήματα ακοής ενώ είναι σε θέση να μεταφράσει σε πραγματικό χρόνο το τελικό αποτέλεσμα σε μια από τις υποστηριζόμενες γλώσσες του Google Translate. Η αυτόματη δημιουργία υποτίτλων είναι αρχικά διαθέσιμη για κανάλια με βίντεο εκπαιδευτικού περιεχομένου, με τη Google να υπόσχεται ότι μελλοντικά θα διατεθεί σε όλους τους χρήστες της υπηρεσίας.

 

Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να απέχει αρκετά από το τέλειο αλλά όπως αναφέρει η εταιρεία "είναι καλύτερο από το τίποτα".

 

Παράλληλα προστίθεται η δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να προσθέσουν υπότιτλους στο βίντεο τους με το ανέβασμα απλώς του σχετικού κειμένου. Το YouTube αναλαμβάνει να αντιστοιχήσει το κείμενο με την ηχητική πηγή προσθέτοντας τους κατάλληλους χρόνους που θα εμφανίζονται στο βίντεο. Για την ώρα υποστηρίζονται ηχητικές πηγές μόνο στην αγγλική γλώσσα.

 

Video Video:

Link.png Site: mashable.com