Το YouΤube με χθεσινή του δήλωση, τοποθετήθηκε σχετικά με τη χρήση του Flash που κάνει στην ιστοσελίδα του και απέρριψε μελλοντική πλήρη αντικατάσταση του από το HTML5.

 

Μέσα από το επίσημο blog της υπηρεσίας, το YouΤube υποστηρίζει ότι το Flash παραμένει ο πιο ασφαλής τρόπος διαμοιρασμού των video στους χρήστες και αναφέρει ότι τα video που περιέχει η ιστοσελίδα ανήκουν στους δημιουργούς τους οι οποίοι καθορίζουν τον τρόπο που θα παρουσιάζονται. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί video της υπηρεσίας YouTube Rentals, απαιτούν τη χρήση πρωτοκόλλου στηριζόμενου πάνω σε πλατφόρμα Flash. Ακόμη το YouTube θεωρεί ότι το Flash είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβληθούν HD video καθώς διαθέτει καλύτερη διαχείρηση επιτάχυνσης υλικού κατά την αναπαραγωγή τους.

 

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης και στις εξελίξεις που αφορούν τη μη υποστήριξη του H.264 από ορισμένους browsers, γεγονός που στρέφει την υπηρεσία στο WebM. To WebM που χρησιμοποιεί τον VP8 codec, έγινε πρόσφατα αποδεκτό από τους πιο δημοφιλείς browsers, ενώ η Adobe ανακοίνωσε ότι σύντομα θα το υποστηρίξει και η πλατφόρμα του Flash.

 

Να σημειωθεί ότι η Google, ιδιοκτήτρια εταιρεία του YouTube αναβάθμισε με την έκδοση 2.2 τo Nexus One, έτσι ώστε να αναπαράγει Flash περιεχόμενο.

 

Link.png Site: techradar.com

Link.png Site: apiblog.youtube.com