Το YouTube ανακοίνωσε την διάθεση ενός νέου εργαλείου, που επιτρέπει στον χρήστη να θολώσει οτιδήποτε επιθυμεί στο video του, ακόμα και αν το αντικείμενο αυτό κινείται.

Το νέο αυτό εργαλείο επεξεργασίας video έχει την ονομασία Custom Blurring και για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στην desktop ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Το νέο αυτό εργαλείο, έρχεται να συμπληρώσει τις δυνατότητες του online video editor του YouTube που από το 2012, προσφέρει δυνατότητα αυτόματης θόλωσης προσώπων.

 

Σύμφωνα με το YouTube, το νέο αυτό εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να κρατήσουν μόνο για τον εαυτό τους ευαίσθητες πληροφορίες, όπως η πινακίδα ενός αυτοκινήτου ή έναν τηλεφωνικό αριθμό, χωρίς να χρειάζεται να ξαναγυρίσουν κάποια σκηνή ή ολόκληρο το video που δημιούργησαν. Με το νέο εργαλείο Custom Blurring, οι χρήστες μπορούν να εφαρμόζουν το εφέ “blur” στο σημείο που επιθυμούν σε όλο το video, και μέσα από τον ίδιο τον editor του YouTube.

 

Για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο, πρώτα θα πρέπει να επιλέξουν το video που επιθυμούν να επεξεργαστούν, και στην συνέχεια να επιλέξουν το εργαλείο “Βελτιώσεις”. Από εκεί, μπορούν να εντοπίσουν την καρτέλα “Εφέ θόλωσης” και στην συνέχεια να πατήσουν στο εργαλείο “Προσαρμοσμένη θόλωση” το πλήκτρο “Επεξεργασία”. Από εκεί, μπορούν να ορίσουν το αντικείμενο που θέλουν να θολώσουν, σχηματίζοντας ένα τετράγωνο, το μέγεθος του οποίου μπορεί να αλλάξει εύκολα.

 

Link.png Site: GSMArena