Η εφημερίδα Financial Times μέσα από δημοσίευμά της, αναφέρει ότι η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο στο Hollywood, με σκοπό την ενοικίαση ταινιών μέσα από την ιστοσελίδα του YouTube. Σύμφωνα με τους FT, η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα τέλη του έτους αρχικά στις ΗΠΑ, ενοικιάζοντας ταινίες παράλληλα με την κυκλοφορία τους σε DVD έναντι $5 ενώ αναμένεται να γίνει διαθέσιμη πανευρωπαικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Οι ταινίες δεν θα μπορούν να μεταφορτωθούν επίσημα στον Η/Υ, καθώς θα διατίθενται μέσω streaming, το οποίο απαιτεί γρήγορες συνδέσεις Internet από τους χρήστες της υπηρεσίας. Όλα δείχνουν ότι οι ενοικιάσεις ταινιών του YouTube θα συνδυαστούν με την πρόσφατη κυκλοφορία της πλατφόρμας Google TV, η οποία επιτρέπει σε συμβατές τηλεοράσεις με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet να έχουν πρόσβαση στα video του YouTube.

 

To YouTube, ενοικιάζει ήδη από τον Ιανουάριο ταινίες μικρότερης παραγωγής και απ’ ότι φαίνεται σε αυτές θα προστεθούν όλες οι τελευταίες κυκλοφορίες ταινιών.

 

Link.png Site: arstechnica.com