Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του Spotify θέλει να «αντιγράψει» το YouTube Music, παρουσιάζοντας το δικό της "Discover Mix" σε κάθε συνδρομητή της.

Όπως και με το Discover Weekly του Spotify, έτσι και το Discover Mix του YouTube Music σκοπό έχει να παρουσιάζει στον χρήστη μια εβδομαδιαία λίστα τραγουδιών που πιστεύει ότι θα του αρέσουν, με βάση τη μουσική που έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα και με τη χρήση σχετικών αλγορίθμων. Η διαφορά φυσικά είναι ότι η λίστα δεν αποτελείται απλά από μουσικά κομμάτια αλλά από βιντεοκλίπ, κάτι που αποτελεί και το κύριο «πλεονέκτημα» του YouTube Music έναντι άλλων υπηρεσιών streaming μουσικής.

Η λίστα Discover Mix αποτελείται από 49 τραγούδια και διαθέτει το δικό της λογότυπο όπως και η λίστα "New Release Mix" που παρέχει το YouTube στους συνδρομητές του η οποία είναι παρόμοια με το Release Radar του Spotify. Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνει το YouTube, τα κομμάτια της λίστας έχουν «επιλεχθεί για εσάς με βάση το ιστορικό των τραγουδιών που έχετε ακούσει και ανανεώνεται κάθε Τετάρτη». Με βάση τα πρώτα δείγματα, το YouTube προωθεί καλλιτέχνες που πιθανόν δεν έχετε ακούσει ποτέ ενώ υπάρχει η δυνατότητα αποθήκευσης των τραγουδιών στην προσωπική βιβλιοθήκη του χρήστη για άμεση πρόσβαση όποτε επιθυμεί ή και δυνατότητα offline download. 

youtube-music-discover-mix-1.jpg.f55d3c1a8a98eeca3e50fe018e49a679.jpg   419674420_youtubemusic.jpg.ceb032eee1fdb31180fa86a4335fc0ea.jpg

Από τον Ιούλιο, το YouTube Music έχει ενεργοποιηθεί και στη χώρα μας από τη Google, είτε ως ξεχωριστή υπηρεσία είτε ως μέρος μιας YouTube Premium συνδρομής.

9to5google