Το YouTube κάνει τώρα ευκολότερo τo livestream από PC, με ένα ιδιαίτερα πρακτικό update στο οποίο προχώρησε στο site του.

Έτσι, αντί να επιστρατεύσει ο χρήστης ένα ξεχωριστό encoder, το μόνο χρειάζεται πλέον είναι το Chrome και μία webcam. Έτσι, αφότου επισκεφθεί το youtube.com/webcam (ή α κλικάρει κουμπί «Go live») θα είναι έτοιμος για livestreaming σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Η εταιρεία ευελπιστεί ότι τώρα οι vloggers θα μεταδίδουν και live μαζί με το ανέβασμα videos. Το YouTube, επίσης, δηλώνει ότι σύντομα η λειτουργία θα είναι συμβατή με άλλους browser, ενώ επίσης θα προσθέσει υποστήριξη για livestreaming απευθείας από την εφαρμογή της κάμερας του τηλεφώνου - αυτή η δυνατότητα αναμένεται να δοθεί σε επιλεγμένα μοντέλα των Asus, LG, Motorola, Nokia και Samsung.

Η δυνατότητα για livestreaming θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως, αλλά πρώτα χρειάζεται η ταυτοποίηση του χρήστη μέσω του τηλεφωνικού του αριθμού ενώ η πρόσβαση θα δίνεται σε διάστημα 24 ωρών. Ύστερα από αυτό, ο χρήστης θα λαμβάνει ένα link το οποίο θα μπορεί να το μοιραστεί με όσους τον ακολουθούν, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τις εκπομπές του οποιαδήποτε ώρα.


The Next Web