Με τους Premium συνδρομητές να είναι οι πρώτοι που θα την έχουν διαθέσιμη

Μετά από αρκετό καιρό αναμονής, η εφαρμογή του YouTube για iOS θα προσθέσει τη λειτουργία Picture-in-Picture, επιτρέποντας στους χρήστες να συνεχίζουν την προβολή ενός βίντεο ενώ παράλληλα θα "σκρολάρουν" στις iPhone και iPad συσκευές τους.

Σε δήλωση στα μέσα του εξωτερικού, ένας αντιπρόσωπος του YouTube είπε πως η λειτουργία θα γίνει σταδιακά διαθέσιμη σε παγκόσμια κλίμακα, ξεκινώντας πρώτα με τους Premium συνδρομητές. Η εταιρεία ετοιμάζεται για μαζική διάθεση σε όλους τους iOS χρήστες στις ΗΠΑ, χωρίς όμως να γνωρίζουμε ακόμα πότε θα διατεθεί και στους δωρεάν χρήστες.

YouTube-Picture-in-Picture-iOS-14.jpg.bbd0aa79bc54a79a53144d31e0aad606.jpg

Η Apple πρόσθεσε υποστήριξη για picture-in-picture λειτουργίες βίντεο σε iPad και iPhone με τα iOS 9 και 14 αντίστοιχα, παρόλο που η υποστήριξη από μέρος του YouTube άργησε τόσο πολύ. Αρκετοί χρήστες βρήκαν τρόπο να κάνουν κάτι αντίστοιχο από την ιστοσελίδα του YouTube μέσω Safari ή iOS συντομεύσεις. Βέβαια λόγω ενημερώσεων στις υπηρεσίες του YouTube απέτρεπαν τις συντομεύσεις αυτές, εκτός κι αν κάποιον πλήρωνε τη για τη Premium συνδρομή.

Βέβαια τώρα με την επίσημη προσθήκη σε iOS, αυτές οι σπαζοκεφαλιές θα ανήκουν στο παρελθόν, παρέχοντας στους iOS χρήστες μια λειτουργία που ήταν εδώ και αρκετά χρόνια διαθέσιμη σε Android χρήστες.

  • Like 2