Σύντομα ίσως χρειαστείτε το YouTube Premium για κάτι περισσότερο από την κατάργηση εμφάνισης των διαφημίσεων, την αναπαραγωγή στο παρασκήνιο, το download των βίντεο που επιθυμείτε και τη δοκιμή νέων λειτουργιών.

Όπως σημειώνει το MacRumors, χρήστες στο Reddit και στο Twitter παρατήρησαν ότι το YouTube ζητά από ορισμένους θεατές να αναβαθμιστούν σε Premium συνδρομητές για να παρακολουθήσουν βίντεο σε 4K ανάλυση. Δεν είναι σαφές ποιες χώρες, συσκευές ή βίντεο επηρεάζονται, αλλά αν τελικά ισχύσει η νέα πολιτική του YouTube για όλους, η ανώτερη ανάλυση για τους “free” χρήστες θα είναι τα 1440p για υπολογιστές και tablets.

Για την ώρα δεν είναι βέβαιο αν η τακτική αυτή αφορά κάποια δοκιμή ή πρόκειται για νέα πολιτική που θα ισχύσει για όλους στο μέλλον. Μια Premium συνδρομή πάντως στο YouTube κοστίζει κανονικά €9 το μήνα ή €108 το χρόνο.

Αν τελικά το YouTube επιβάλλει τη χρήση Premium συνδρομής για την αναπαραγωγή των βίντεο της υπηρεσίας στην 4K ανάλυση, δεν θα αποτελούσε μια κίνηση έκπληξη. Το YouTube ισχυρίστηκε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συνολικά 50 εκατομμύρια συνδρομητές Premium και Music. Αυτό μπορεί να ακούγεται ένα μεγάλο νούμερο, όμως είναι μια μέτρια επίδοση συγκριτικά με τις επί πληρωμή υπηρεσίες media όπως το Spotify Premium (188 εκατομμύρια χρήστες από το δεύτερο τρίμηνο) και το Netflix (220,7 εκατομμύρια). Θεωρητικά, το κλείδωμα των βίντεο 4K πίσω από το YouTube Premium θα μπορούσε να φέρει περισσότερεους χρήστες στην υπηρεσία και να αποτελέσει μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την Google αν και το σίγουρο είναι ότι θα δημιουργούσε αρκετές αντιδράσεις.

  • Like 1
  • Confused 3
  • Sad 14