Ο εκλογικός οργανισμός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να επιβεβαιώσει τη νίκη του Joe Biden την επόμενη Δευτέρα.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, ο πρόεδρος της Αμερικής Donald Trump και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να σπείρουν αμφιβολίες για τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα και τη νίκη του Joe Biden. Όμως απέτυχαν στο να παρέχουν αποδείξεις για "στημένα αποτελέσματα" σε πολιτείες όπως τη Πενσιλβανία, το Μίσιγκαν, τη Γεωργία κλπ, προκειμένου να ξεπεράσουν το συνολικό αποτέλεσμα ψήφων του Biden μετά από επανακαταμέτρηση. 

"Από σήμερα, θα ξεκινήσουμε να αφαιρούμε περιεχόμενο που παραπλανά το κοινό με ισχυρισμούς ότι πρόκειται για μια απάτη ή σφάλματα κατά την καταμέτρηση, που άλλαξαν τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών", ανακοίνωσε το YouTube.

Το YouTube παραδέχτηκε πως παλαιότερα επέτρεπε το ανέβασμα "αμφιλεγόμενων απόψεων σχετικά με το αποτέλεσμα ή τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων των τρεχουσών εκλογών, καθώς οι εκλογικοί αξιωματούχοι εργάστηκαν για την οριστικοποίηση των μετρήσεων". Αλλά τώρα που οι περισσότερες νομικές κατηγορίες του Trump έναντι του Biden απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια, το YouTube δήλωσε πως η νίκη του Biden δεν έχει πλέον περιθώρια αμφισβήτησης.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει το τέλος όσον αφορά τη συζήτηση και αμφισβήτηση εκλογών. Το YouTube επιτρέπει ντοκιμαντέρ, εκπαιδευτικό, επιστημονικό και καλλιτεχνικό υλικό στα βίντεο για περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση. Για να είναι όμως κάποιος σε μία από τις εξαιρέσεις αυτές, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη η θέση του δημιουργού απέναντι στο κοινό, χωρίς να έχει στόχο να προωθήσει περιεχόμενο που έρχεται αντίθετο με τις πολιτικές του YouTube.

Από το τέλος των εκλογών μέχρι και σήμερα, κάθε δημόσια πλατφόρμα έπαιρνε διαφορετικά μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων δηλώσεων. Το twitter για παράδειγμα, επιτρέπει στον Trump να κάνει δημοσιεύσεις σχετικά με εκλογικές απάτες αλλά προσθέτει μια υποσημείωση σε κάθε tweet ότι οι δηλώσεις αυτές είναι ψευδείς. Το Facebook ακολούθησε μια παρόμοια τακτική, προσθέτοντας μια ενημέρωση και σύνδεσμο για τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών.

  • Like 4
  • Confused 1
  • Sad 4