To YouTube ακύρωσε δύο από τις μεγαλύτερες πρωτότυπες σειρές του, τις Origin και Overthinking with Kat & June επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο The Verge.

Η δήλωση αποτελεί απάντηση στο άρθρο του Bloomberg, που υποστήριζε ότι η εταιρεία που ανήκει στην Google δεν σκοπεύει άλλο να ανταγωνιστεί τα Netflix και Amazon Prime Video, και πως δεν συζητά προτάσεις για σειρές ή άλλο περιεχόμενο. Εκπρόσωπος του YouTube αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του Bloomberg πάντως και δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει διάφορα «scripted shows» υπό ανάπτυξη.

Το άρθρο του Bloomberg δημοσιεύτηκε λίγο πριν η Apple ανακοινώσει την δική της υπηρεσία Apple TV+.  Λέγεται πως η Apple σκοπεύει να επενδύσει $2 δισεκατομμύρια για πρωτότυπο περιεχόμενο φέτος, και όπως είδαμε, θα έχει στο πλευρό της αρκετά αστέρια του Hollywood, όπως οι Oprah Winfrey, Chris Evans, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon κ.ά. Αρχικά, η υπηρεσία της Apple θα βασιστεί σε εκπομπές και τηλεοπτικές σειρές τρίτων, όπως από τα κανάλια HBO, Showtime και Starz, ωστόσο αργότερα θα εμπλουτίσει την υπηρεσία της με αρκετές σειρές και εκπομπές.

Σε κάποιο σημείο, η Google είχε πολύ διαφορετικά σχέδια για την δική της υπηρεσία streaming, ελπίζοντας ότι θα προσέφερε πρωτότυπο περιεχόμενο αποκλειστικά σε συνδρομητές (paid subscribers). Όμως, στο τέλος της περασμένης χρονιάς, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορές που ήθελαν την εταιρεία να απομακρύνεται από το συνδρομητικό μοντέλο, και να εστιάζει περισσότερο σε διαφημίσεις και σε χορηγίες για μελλοντικές σειρές.

Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, το YouTube Premium –παλαιότερα γνωστό ως YouTube Red- αναμένεται να συνεχίσει να είναι διαθέσιμο, αλλά θα εστιάσει περισσότερο στην μουσική και λιγότερο στο «premium» πρωτότυπο περιεχόμενο
(σειρές κ.λπ). Αν και το πρωτότυπο περιεχόμενο θα συνεχιστεί στο YouTube Premium, δεν θα δημιουργείται σε συνεργασία με μεγάλα ονόματα του Hollywood και με μεγάλα στούντιο αλλά κυρίως σε συνεργασία με δημιουργούς στο YouTube.

Ο εκπρόσωπος πάντως του YouTube επιβεβαίωσε ότι οι δύο σειρές που αναφέρθηκαν στο άρθρο του Bloomberg πράγματι ακυρώθηκαν, αλλά δήλωσε ότι τα σχέδια της εταιρεία για την παραγωγή δραματικών σειρών και κωμικών σειρών παραμένουν αμετάβλητα. Πρόσθεσε επίσης ότι πολλά εγχειρήματα βρίσκονται υπό ανάπτυξη και επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει με ένα ad-supported μοντέλο πια και πως τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν νέες σειρές.

The Verge