Δεν είναι λίγες φορές που αναγκάζεσαι να παρακάμψεις τμήματα ενός βίντεο για να εξοικονομήσεις χρόνο και να παρακολουθήσεις άμεσα αυτό που σε ενδιαφέρει (π.χ απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ερώτημα ή ένα συγκεκριμένο τραγούδι σε μία δίωρη ζωντανή εμφάνιση ενός συγκροτήματος).

Αν σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν… timestamps που έχει δημιουργήσει ο δημιουργός του βίντεο ή κάποιος χρήστης του YouTube, το πιθανότερο είναι να αναγκαστείτε να ψάχνετε το συγκεκριμένο σημείο στο timeline του βίντεο, κάτι που είναι χρονοβόρο και εκνευριστικό.

Τώρα ωστόσο το YouTube δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, για να διευκολύνει την «πλοήγηση» στα βίντεο, ειδικά τα μεγαλύτερης διάρκειας. Πιο συγκεκριμένα, το Chapters (Κεφάλαια) όπως το ονομάζει η εταιρεία μετατρέπει τα timestamps που έχει προσθέσει ο δημιουργός του βίντεο σε «ψηφιακούς σελιδοδείκτες» στο timeline του βίντεο χωρίζοντας το σε τμήματα. Με αυτό τον τρόπο, είναι ευκολότερο για τον θεατή να εντοπίσει το τμήμα του βίντεο που τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Για την ώρα, το χαρακτηριστικό υπάρχει σε ορισμένα βίντεο, και δεν είναι ξεκάθαρο πότε ακριβώς θα διατεθεί ευρέως.

The Next Web

  • Like 1