Αν χρησιμοποιούσατε το παλαιότερο desktop περιβάλλον χρήσης του YouTube επειδή δεν σας άρεσε ο επανασχεδιασμός που έκανε την εμφάνιση του το 2017, από τον Μάρτιο θα αναγκαστείτε να το εγκαταλείψετε για πάντα.

Το YouTube ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο μήνα, ο παλαιότερος σχεδιασμός του θα σταματήσει να υποστηρίζεται, καθώς «από την προηγούμενη έκδοση απουσιάζουν πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιώσεις στον σχεδιασμό (που η εταιρεία) έχει εισάγει τα τελευταία τρία χρόνια».

Αν εξακολουθείτε λοιπόν να χρησιμοποιείτε την παλαιότερη έκδοση, θα δείτε σύντομα την ειδοποίηση «Switch to the new YouTube» που θα σας ζητά να προχωρήσετε στην μετάβαση στη νέα σχεδίαση του YouTube.

Επιπλέον, θα σας ειδοποιήσει στην περίπτωση που ο browser που χρησιμοποιείτε είναι αρκετά παλιός, καθώς σε αυτή τη περίπτωση δεν θα υποστηρίζει το μοντέρνο περιβάλλον χρήσης. Αυτό ενδεχομένως να αφήσει κάποιους χρήστες «ξεκρέμαστους» (ήδη υπάρχουν αρκετοί που έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους όπως μπορείτε να δείτε και στα σχόλια) αν δεν μπορούν να αναβαθμίσουν το λογισμικό τους, ωστόσο το πιθανότερο είναι το YouTube να έχει υπολογίσει ότι ο αριθμός των χρηστών που θα βρεθούν σε αυτή τη δυσάρεστη θέση θα είναι πολύ μικρός.

 

Engadget