Όπως είναι γνωστό, υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις και ενστάσεις για την εγκατάσταση, και την πιλοτική λειτουργία των τηλεπικοινωνιακών δικτύων τελευταίας γενιάς 5G, τόσο στην χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Όμως τελευταία, εκτός από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η ανθρωπότητα βρίσκεται μπροστά και από την ραγδαία αύξηση των θεωριών συνωμοσίας, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνέδεσαν τα δύο γεγονότα μεταξύ τους, με αποτέλεσμα στο YouTube να αυξάνονται διαρκώς τα βίντεο συνωμοσιολογίας, τα οποία με τη σειρά τους οδήγησαν στη Μ. Βρετανία, και πιο συγκεκριμένα στο Μπέρμιγχαμ και στο Κόβεντρι, σε εμπρησμούς τηλεπικοινωνιακών πύργων ή σε παρενολήσεις και απειλές κατά της ζωής μηχανικών.

Βλέπετε, υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι η ακτινοβολία των δικτύων 5G είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση και την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για να καταπολεμήσει το παραπάνω ρεύμα, το YouTube αποφάσισε να λάβει μέτρα, και σύντομα θα ξεκινήσει την διαγραφή τέτοιων βίντεο (που συνδέουν τα δύο αυτά γεγονότα), καθώς παραβιάζουν τις πρόσφατες πολιτικές του, επειδή προωθούν «μη επιστημονικά αποδεδειγμένες μεθόδους» πρόληψης της μετάδοσης της λοίμωξης που σχετίζεται με τον κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά –τουλάχιστον για την ώρα- δεν θα αφαιρέσει όλα τα βίντεο με θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν τη τεχνολογία 5G. Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε πάντως ότι θα καταστείλει και αυτού του τύπου το «περιθωριακό περιεχόμενο» που θα μπορούσε να παραπλανήσει τον κόσμο με «βλαβερούς τρόπους». Τέτοια βίντεο δεν θα προτείνονται, θα αφαιρούνται από τα αποτελέσματα αναζήτησης και δεν θα μπορούν να παράγουν έσοδα για τους δημιουργούς τους.

Η κίνηση του YouTube έρχεται λίγες ώρες μετά τις συζητήσεις που είχε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής & Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Oliver Dowden, με εκπροσώπους των Facebook, Twitter και YouTube για την αφαίρεση τέτοιου υλικού συνωμοσιολογίας.  

Engadget

  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 2