Αν και υπάρχει ήδη διαθέσιμη εφαρμογή για όλες τις φορητές συσκευές, με τη βελτιωμένη tablet έκδοση της web σελίδας του YouTube, ίσως τελικά την απεγκαταστήσεις.

Με τα περισσότερα tablet πλέον να προβάλλουν στην οθόνη τους υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, το YouTube βελτιώνει την web σελίδα του για να είναι φιλικότερη στα μάτια των χρηστών με φορητές συσκευές. Η εταιρία, αναβάθμισε το περιβάλλον χρήσης ώστε να υποστηρίζει με καλύτερο τρόπο τις μεγάλες οθόνες αφής, όπως στα iPads, Android tablets αλλά και στα συστήματα με Chrome OS.

Με την προσθήκη νέων gestures θα μπορείς να μεταφερθείς γρήγορα σε λειτουργία πλήρους οθόνης ή σε προβολή σε μικρό παράθυρο, ενώ ταυτόχρονα η βελτιωμένη κύλιση και τα μεγαλύτερα εικονίδια κάνουν τη χρήση ευκολότερη. Ακόμη και το μενού με τις τρεις τελείες, το οποίο εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά των thumbnails στα βίντεο όταν κάνεις hover με το ποντίκι, είναι πλέον σταθερά διαθέσιμο.

Ανεξάρτητα από πού έχεις πρόσβαση στο YouTube, πλέον θα μπορείς να έχεις και καλύτερη ταξινόμηση του ιστορικού προβολής αλλά και να επαναταξινομείς τις λίστες αναπαραγωγής μεταφέροντας τα βίντεο στη θέση που επιθυμείς. Όπως αναφέρει το Android Police, οι αλλαγές είχαν αρχίσει να λανσάρονται από τον Μάρτιο, αλλά πλέον είναι διαθέσιμες για όλους.

Σε κάθε περίπτωση η αναβαθμισμένη web έκδοση δεν θα αντικαταστήσει τις εφαρμογές για Android ή iPad OS και ενδεχομένως να είναι περιττή σε αυτούς που έχουν στην κατοχή τους Chromebook με πληκτρολόγιο και trackpad. Παρ’ όλα αυτά, οι βελτιώσεις θα σου δώσουν τη δυνατότητα να προσπεράσεις την εγκατάσταση της εφαρμογής και να κάνεις τα πάντα μέσα από τον browser.

Engadget