Αν και η εταιρεία Vivo ανακοίνωσε τρεις συσκευές στη νέα σειρά X πριν από λίγους μήνες για την Κινέζικη αγορά (αποτελείται από τα X90, X90 Pro και X90 Pro+) εντούτοις στη χώρα μας θα διατεθεί το X90 Pro, το οποίο και εντοπίσαμε στην έκθεση ΜWC 2023 που κλείνει τις πύλες της αύριο.

Το X90 Pro βασίζεται σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες της MediaTek, την Dimensity 9200 5G Mobile Platform και ενσωματώνει 12GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.870 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη ταχεία φόρτιση 120W καθώς και ασύρματη φόρτιση 50W.

Από τα καλύτερα στοιχεία της συσκευής -πέρα από την κάμερα, λεπτομέρειες για την οποία θα αναφέρουμε παρακάτω στο κείμενο- είναι αναμφισβήτητα η οθόνη τεχνολογίας AMOLED (10-bit panel) που μας έκανε εντύπωση για τη ζωντάνια των χρωμάτων, την ευκρίνεια και τη φωτεινότητα της. Η οθόνη έχει διαγώνιο 6,78 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση FHD+ (2.800 x 1.260 pixels), ρυθμό ανανέωσης έως και 120Hz καθώς και φωτεινότητα που φτάνει τα 1.300 nits. Στην κορυφή της οθόνης βρίσκεται μία οπή για την εμπρόσθια κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 32MP και σε φακό με διάφραγμα f/2.45. Το δεύτερο καλύτερο στοιχείο είναι αναμφισβήτητα η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος, που φέρει και την εμβληματική υπογραφή Zeiss Vario Tessar T*. Το τριπλό σύστημα κάμερας, πέρα από τους φακούς που φέρουν την υπογραφή του γνωστού κατασκευαστή έχει και τη βοήθεια ενός ιδιόκτητου, αποκλειστικού επεξεργαστή εικόνας με την ονομασία V2, που αναλαμβάνει να βελτιστοποιήσει το τελικό αποτέλεσμα (MEMC dynamic frame interpolation, High Dynamic Range και AI noise reduction). 

Η κύρια κάμερα διαθέτει εξαιρετικά φωτεινό φακό (f:/1.75, με οκτώ οπτικά στοιχεία, ένα γυάλινο και επτά πλαστικά), πίσω από τον οποίο βρίσκεται ο αισθητήρας 1” Sony IMX989 (3,2μm pixel size με 4-in-1 binning) που προσφέρει υψηλής λεπτομέρειας φωτογραφίες με χαμηλά επίπεδα θορύβου σε συνθήκες με περιορισμένο φως. 

Η κύρια κάμερα διαθέτει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS) και συνοδεύεται από μία υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP (f:/2.0) και μία κάμερα που βασίζεται στον αισθητήρα 1/2.51” Sony IMX758 της Sony. O αισθητήρας βρίσκεται πίσω από έναν φακό 50mm (f:/1.6) που προσφέρει οπτική μεγέθυνση 2x και έχει OIS. Η συγκεκριμένη κάμερα, σύμφωνα με τη Vivo, σχεδιάστηκε ειδικά για λήψεις πορτραίτων με βελτιωμένο εφέ bokeh. Υποστηρίζεται λήψη βίντεο 4K, 4K Ultra-Sensing Night Video και 4K HDR Night Video ενώ υπάρχουν πολλές έξυπνες λειτουργίες για νυχτερινές λήψεις που βοηθούν στη βελτιστοποίηση του τελικού αποτελέσματος. Η συσκευή βεβαίως είναι Dual SIM, διαθέτει WiFi 6, Bluetooth 5.3, NFC και USB Type-C (USB 3.2 Gen1). 
 

  • Like 3
  • Thanks 2
  • Sad 1