Αυξημένο κατά 1 δισ. δολάρια θα είναι το ποσό που θα διαθέσει το Netflix την επόμενη χρονιά, για την εξασφάλιση ταινιών και σειρών από τα κινηματογραφικά στούντιο, αλλά και την παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου. Το ποσό ανακάλυψε σε συνέντευξή του στο Variety ο Ted Sarandos, υπεύθυνος του τμήματος περιεχομένου της ιντερνετικής υπηρεσίας.

Τα 7 δισ. αντιπροσωπεύουν αύξηση 1 δισ. από τις επενδύσεις της εταιρείας πέρυσι (όταν δαπάνησε 6 δισ.) και 2 από το 2016 (όπου το αντίστοιχο ποσό ήταν 5 δισ.). Όπως και τα προηγούμενα έτη, στην πλειονότητά του το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί για την εξασφάλιση ταινιών και σειρών από τρίτα στούντιο.

 

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο Sarandos, στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια την αναλογία του υλικού που παράγει η ίδια. Σκοπός του Netflix είναι να δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα ριάλιτι σόου, καθώς για την επόμενη χρονιά προγραμματίζει 50 νέα προγράμματα.

 

Επίσης, η εταιρεία ήδη έχει θέσει στο επίκεντρο τις παραγωγές κινηματογραφικών προδιαγραφών, με ταινίες σαν τις War Machine και Sandy Wexler που έχουν ήδη κάνει «πρεμιέρα» στην πλατφόρμα και αρκετά φιλμ που αναμένονται, όπως το Bright με πρωταγωνιστή τον Will Smith που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.

 

Link.png Site: Macrumors