Η εταιρεία Bang & Olufsen που κατασκευάζει και σχεδιάζει high-end προϊόντα ήχου, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές παρουσίασε στο Μιλάνο, στην Ιταλία την νέα της τηλεόραση BeoVision Harmony.

Πρόκειται για μία OLED TV κατασκευασμένη από την LG, που περιβάλλεται από ένα ιδιαίτερης σχεδίασης «frame» και συνοδεύεται από ηχεία που μετακινούνται μέσω ενός «butterfly» μηχανισμού. Κατασκευασμένα από αλουμίνιο και ξύλο (δρυς) ή από αλουμίνιο και ύφασμα, τα δύο «πάνελ» όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη βρίσκονται μπροστά από το πάνελ της τηλεόρασης.

Όταν όμως ενεργοποιηθεί η τηλεόραση, τα δύο πάνελ-ηχεία μετακινούνται κάνοντας περιστροφή στην βάση της τηλεόρασης καθώς η τελευταία ανυψώνεται.

1300834305_BeoVisionHarmony2.gif.0d17855d29571e5d353505348d656ef5.gif

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μία ιδιαίτερα πρωτότυπη σχεδίαση, από αυτές που μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς η συγκεκριμένη εταιρεία. Σύμφωνα με τον Vice President της Bang & Olufsen (B&O) Christoffer Østergaard Poulsen, η κίνηση των δύο ηχείων είναι εμπνευσμένη από τα φτερά της πεταλούδας. Η τηλεόραση βεβαίως απευθύνεται σε όσους θέλουν να ξεχωρίζουν και παράλληλα σε όσους δεν έχουν πρόβλημα να επενδύσουν $18.500.

Engadget