H νέα οθόνη της Porsche Design -η οποία αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την εταιρεία AOC- στοιχίζει $1800 και είναι κατά γενική ομολογία ακριβότερη από τις περισσότερες τυπικές οθόνες 4K στις 32 ίντσες.

Ωστόσο, όπως εκτιμά η ιστοσελίδα ArsTechnica, το πολυτελές πάνελ της είναι συγκριτικά… προσιτό για την τεχνολογία που αξιοποιεί. Η Porsche Design AOC Agon Pro PD32M σκοπεύει να γίνει η «Porsche» των οθονών, ξεκινώντας από την εμφάνιση, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει ότι ορισμένα στοιχεία είναι εμπνευσμένα από τα αυτοκίνητα της, όπως για παράδειγμα η αλουμινένια βάση με το τραπεζοειδές σχήμα που αποδίδει φόρο τιμής στο εμβληματικό τιμόνι των αυτοκινήτων της εταιρείας που έχει την έδρα της στο προάστιο Τσούφενχαουζεν της Στουτγκάρδης, στη Γερμανία.

stand-back-980x696.jpg

Δύσκολα ωστόσο θα βρείτε μία Porsche με… φωτισμό RGB και η Agon Pro PD32M διαθέτει τέτοιου τύπου φωτισμό στα πλαϊνά και στο άνω μέρος της. Επιπλέον, η οθόνη «εκπέμπει» από το κάτω μέρος της ένα λογότυπο στην επιφάνεια του γραφείου που θα τοποθετηθεί. Η οθόνη επίσης έρχεται με ένα τηλεχειριστήριο για τη χρήση της οθόνης σαν τηλεόραση. Όσον αφορά τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, η οθόνη εξοπλίζεται με HDMI 2.1, DisplayPort, USB-C, τέσσερις υποδοχές USB-A (Gen 3.2) και μία υποδοχή για ακουστικά ενώ δεν απουσιάζουν δύο πτυσσόμενοι «γάντζοι» αριστερά και δεξιά για την τοποθέτηση του headset ή άλλου αξεσουάρ.  

rgb.jpg

Όσον αφορά στην «τεχνολογική υπεροχή» στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω, η Porsche Design AOC Agon Pro PD32M εξοπλίζεται με πάνελ τεχνολογίας Mini LED. Σε σύγκριση με τα τυπικά πάνελ τεχνολογίας LED που βρίσκουμε στις περισσότερες οθόνες, οι οθόνες με πάνελ τεχνολογίας Mini LED χρησιμοποιούν μικρότερα LEDs, και επομένως μπορεί να διαθέτει πολλά περισσότερα σε αριθμό. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερη αντίθεση, καθώς υπάρχουν πολλές περισσότερες dimming zones, αν και βεβαίως η αντίθεση δεν φτάνει τα επίπεδα της τεχνολογίας OLED.

remote.jpg

Η οθόνη επίσης διαθέτει πιστοποίηση VESA DisplayPortHDR 1400, κάτι που εξασφαλίζει ότι η οθόνη θα φτάσει τουλάχιστον τα 1.400 nits σε φωτεινότητας όταν απεικονίζει περιεχόμενο HDR. Η Porsche Design ισχυρίζεται πάντως ότι η οθόνη στην πραγματικότητα μπορεί να φτάσει τα 1.600 nits ενώ όσον αφορά την χρωματική απόδοση, το πάνελ καλύπτει το 97% του χρωματικού χώρου DCI-P3. Υποστηρίζεται επίσης Adaptive Sync με το πάνελ ανάλυσης 4K να υποστηρίζει χρόνο απόκρισης 1ms (GtG) και ρυθμό ανανέωσης 144Hz.

portrait.jpg

  • Like 1
  • Confused 1