Η ιστοσελίδα The SSD Review, ανακάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία Lite-On αναπτύσσει ένα νέο είδος SSD για το s7 ultrabook της Acer, η κωδική ονομασία του οποίου είναι "CMT-256L3M".

Πρόκειται για τον πρώτο mSATA SSD με δύο ανεξάρτητα SSD subunits στην καθεμία πλευρά. Συγκεκριμένα το mSATA interface από μόνο του είναι ειδικά τροποποιημένο για να δέχεται δύο SSD θύρες. Να αναφερθεί ότι το drive εμφανίζεται στο BIOS ως δύο ξεχωριστοί δίσκοι οι οποίοι έπειτα λειτουργούν σαν ένα 256 GB (physical) RAID 0 τόσο από το BIOS όσο και το λειτουργικό σύστημα.

 

Και τα δύο subunits του CMT-256L3M διαθέτουν Marvell 88S9175 controller, με πρότυπο επικοινωνίας SATA 6 Gb/s interface. Μην αμελήσουμε να αναφέρουμε και τα δύο των 64 GB dual-channel με 24 nm NAND flash memory chips της Toshiba αλλά το DRAM cache chip που συναντούμε πάνω του. Οι ταχύτητες ανάγνωσης του drive φθάνουν τα 877 MB/s ενώ αυτές της εγγραφής τα 672 MB/s. Αξίζει να αναφερθεί ότι δίσκοι τύπου Multi-subunit σαν τον προαναφερόμενο δεν είναι άγνωστοι στην αγορά. Οι περισσότεροι high-end SSDs της προ-TRIM ή της προ-SandForce εποχής συνηθιζόταν να ήταν dual/quad-subunit drives.

 

Όσον αφορά τον CMT-256L3M, είναι ο πρώτος, τύπου mSATA ενώ οι επιδόσεις του στο θέμα της ταχύτητας διαμεταγωγής δεδομένων εντυπωσιάζουν.

 

Link.png Site: http://www.techpowerup.com/177578/Lite-On-Develops-Strange-New-mSATA-SSD-Design-for-Acer.html[/url]']techpowerup.com