Η επίθεση λέγεται πως έγινε από την ομάδα REvil, hackers που είχαν «χτυπήσει» και την εταιρία συναλλαγμάτων Travelex πέρυσι.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Bleeping Computer, μία ομάδα hackers απαιτούν $50 εκατομμύρια από την Acer, σε μία υπόθεση ransomware που φαίνεται να είναι από τις μεγαλύτερες έως σήμερα. Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στο δίκτυο της Acer μέσω ευπάθειας του Microsoft Exchange. Η ομάδα REvil που πραγματοποίησε την επίθεση στην Travelex πέρυσι, πιστεύεται ότι βρίσκεται και πίσω από την παραβίαση της Acer.

Λέγεται πως η REvil δίνει στην Acer περιθώριο έως και τις; 28 Μαρτίου για να πληρώσει τα λύτρα, διαφορετικά θα διαρρεύσει τα δεδομένα που ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή της. Η Microsoft κυκλοφόρησε πρόσφατα αρκετές ενημερώσεις ασφαλείας για την επιδιόρθωση των ευπαθειών που εντοπίστηκαν στους Exchange servers, αλλά δεν ήταν από την αρχή σαφές ότι η παραβίαση στην Acer σχετίζονταν με αυτές τις ευπάθειες.

Η Acer από την πλευρά της δεν επιβεβαιώνει ότι έχει «πέσει» θύμα μιας επίθεσης ransomware αν και εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε στην ιστοσελίδα The Verge ότι η εταιρία «παρακολουθεί τακτικά τα συστήματα IT» και είναι προστατευμένη από τις περισσότερες επιθέσεις του κυβερνοχώρου. Ο ίδιος εκπρόσωπος συμπλήρωσε λέγοντας πως εταιρίες σαν την Acer δέχονται συνεχώς επιθέσεις ενώ προέβησαν σε αναφορά των μη φυσιολογικών καταστάσεων που παρατηρήθηκαν στις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η εταιρία δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να δώσει περισσότερες πληροφορίες, δεδομένου ότι πρόκειται για μία συνεχιζόμενη έρευνα και για χάρη της ασφάλειας, δεν μπορεί να σχολιάσει λεπτομερώς.