Η AMD εμπλουτίζει την σειρά καρτών FireStream με το νέο της μοντέλο FireStream 9250.

 

Η σειρά FireStream χρησιμοποιεί ίδιους πυρήνες με τις καταναλωτικές ATI Radeon κάρτες γραφικών. Η διαφορά έγκειται στο ότι χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές που χρειάζονται την υπολογιστική ισχύ του GPU για μαθηματικές πράξεις και όχι για την καλύτερη απόδοση των γραφικών ενός παιχνιδιού. Η ΑΜD ισχυρίζεται ότι η μετάθεση κάποιων εργασιών από το CPU στο GPU μπορεί να αυξήσει ως και 2000% την ταχύτητα εκτέλεσης αυτών! Οι κλάδοι στους οποίους απευθύνεται είναι οι εκπαιδευτικός, ιατρικός και οικονομικός.

 

Η νέα κάρτα χρησιμοποιεί τον πυρήνα RV770 που βρίσκεται και στην σειρά Radeon HD 4000, ενώ η αρχιτεκτονική της είναι παρόμοια με αυτή της Radeon HD 4850 . Σημαντική διαφορά υπάρχει βέβαια στην διπλάσια GDDR3, που φτάνει το 1GB. Μεγάλη διαφοροποίηση θα υπάρχει και στο θέμα της τιμής, συγκριτικά με τον προκάτοχο της FireStream 9170, αφού εκτιμάται ότι θα πέσει στο μισό αυτής και συγκεκριμένα λίγο κάτω από τα 1000 δολάρια (999 για την ακρίβεια…). Να θυμίσουμε ότι πριν 10 μέρες η FireStream 9250 έσπασε το φράγμα του ενός Terafolp κατά την διάρκεια του International Supercomputing Conference στην Γερμανία.

 

 

Η AMD πάντως φρόντισε να εξηγήσει ότι αν και η συγκεκριμένη κάρτα έχει πολλά κοινά με την εμπορική Radeon HD 4850, η διαφορά στην τιμή οφείλεται και στο γεγονός ότι τα κατασκευαστικά της πρότυπα αγγίζουν την τελειότητα, παρέχοντας ασφαλή και εγγυημένη λειτουργία για 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα. Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους επαγγελματικούς κλάδους στους οποίους απευθύνεται.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr