Σύμφωνα με αναφορές η AMD επιταχύνει το λανσάρισμα της πρώτης αρχιτεκτονικής GPU της εταιρείας που θα εκμεταλλεύεται την κατασκευαστική μέθοδο 7nm και έχει την κωδική ονομασία “Navi”.

Οι πρώτες κάρτες γραφικών που θα βασίζονται στη πρώτη υλοποίηση της αρχιτεκτονικής “Navi” πρόκειται να κυκλοφορήσουν μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018 –μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Πέρα από την αναμενόμενη αύξηση IPC, περιμένουμε από την AMD να χρησιμοποιήσει νέες τεχνολογίες μνήμης και εικονικοποίησης (virtualization) GPU.

 

Από ότι φαίνεται η Αμερικάνικη εταιρεία πρόκειται να πάει την προσέγγιση MCM (Multi-Chip Module) για τη κατασκευή επεξεργαστών γραφικών ένα βήμα παραπέρα, με το να τοποθετήσει πολλαπλά dies από GPUs μαζί με τα stacks μνήμης HBM σε μία, μοναδική συσκευασία. Η AMD θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τον high-bandwidth υπερσύνδεσμο InfinityFabric τοποθετώντας τον μεταξύ των GPU dies και να χρησιμοποιήσει έναν ελεγκτή I/O ως interface μεταξύ MCM και host computer.

 

Όμως με τα multi-GPU setups να ακολουθούν φθίνουσα πορεία όσον αφορά στο gaming, θα πρέπει να δούμε πως “θα βλέπει” τις πολλαπλές μονάδες επεξεργασίας γραφικών το λειτουργικό σύστημα. Μέχρι να παρουσιάσει επισήμως την αρχιτεκτονική “Navi”, το πιθανότερο είναι ότι η AMD θα ανανεώσει την υπάρχουσα “Vega” χρησιμοποιώντας μέθοδο 14nm+ για να αυξήσει τα “ρολόγια” στις GPUs της.

 


gallery_286955_4277_26370.jpg

 


Link.png Site: TechPowerUp