Η AMD ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου επεξεργαστή για φορητούς υπολογιστές της μικρομεσαίας κατηγορίας. Πρόκειται για τον μονοπύρηνο Athlon Neo, με συχνότητα λειτουργίας 1.6GHz και τιμή TDP 15W. Ο επεξεργαστής έχει 512MB L2 cache και υποστηρίζει μνήμη 667MHz DDR2 και DirectX 9.

 

Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται να συνιστά την απάντηση της AMD στον Atom της Intel, τα πράγματα είναι ελαφρώς διαφορετικά. Ο Athlon Neo είναι μεγαλύτερος σε διαστάσεις από τον Atom και καταναλώνει περισσότερο ρεύμα, γεγονός που ευνοεί την Intel σε περίπτωση άμεσης σύγκρισης. Για το λόγο αυτό, η AMD στοχεύει στην αγορά των μεγάλων netbooks, με οθόνες 12 ή 13 ιντσών. Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχει ένα κενό σε αυτό το κομμάτι της αγοράς, καθώς δεν έχει κατασκευαστεί επεξεργαστής ειδικά για αυτούς τους υπολογιστές.

 

Ο Athlon Neo θα είναι το βασικό στοιχείο της πλατφόρμας Yukon, η οποία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων είτε την ATI Radeon HD 3450, είτε την ενσωματωμένη κάρτα X1250. Σε γενικές γραμμές, τα συστήματα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Yukon θα στοιχίζουν μεταξύ 500 και 650 ευρώ.

 

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr