Ξεκινώντας το 2009 ως μία κοινοπραξία, είναι γεγονός σύμφωνα με πολλούς, ότι η GlobalFoundries και η AMD, ποτέ δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν καλές σχέσεις μεταξύ τους, εφόσον η τελευταία θεωρούσε τα προβλήματα στην αρχιτεκτονική των 32nm που χρησιμοποιούσε η GlobalFoundries ως αιτία των χαμηλών πωλήσεων που σημείωσε η ίδια το 2011.

Και ενώ τα προβλήματα συνεχίζονταν και μέχρι προσφάτως, πληροφορίες κατέκλυζαν το διαδίκτυο ότι η AMD ακύρωσε δύο 28nm APUs γνωστά με την κωδική ονομασία Wichita και Krishna, η παραγωγή των οποίων πλέον περνάει σε μια άλλη εταιρεία, την TSMC.

 

Ακόμα η AMD προχώρησε και στην πώληση των μετοχών της που είχε από την GlobalFoundries, ενώ κλήθηκε να καταβάλλει και χρηματική ποινή $320 εκ. για την ακύρωση προμήθειας εξοπλισμού στην οποία προέβη. Πλέον πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγωγή των Kabini και Temash έχουν ανατεθεί στην TSMC και η διάθεσή τους αναμένεται να λάβει χώρα μέσα στο Q2 του τρέχοντος έτους. Τα Kabini θα αποτελούν τα πρώτα quad-core x86 system-on-chips, θα έρθουν κάτω από το brand A4 και A6 της AMD, και υπόσχονται να παρέχουν κατά 50% περισσότερη επεξεργαστική ισχύ σε σχέση με τα Brazos 2.0 (της σειράς E Series).

 

Κατά την ιστοσελίδα ExtremeTech, η απόφαση της AMD να προωθήσει στην αγορά τα Kabini APUs υπό την ονομασία A Series, σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα chips είναι αρκετά δυνατά για να καλύψουν το κενό με τα mainstream notebooks. Παρά την ανάθεση της παραγωγής στην TSMC, η AMD δεν θα διακόψει εντελώς την συνεργασία της με την GlobalFoundries, απλώς επιδιώκει την ανανέωση των chip της από άλλον προμηθευτή εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων που παρουσίασαν τα τελευταία.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51334-amd-takes-28nm-kabini-temash-apu-production-to-tsmc.html[/url]']techspot.com