Ως γνωστόν, η αγορά των servers έχει ανάγκη από επεξεργαστές με μεγάλο αριθμό πυρήνων κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι κορυφαίοι κατασκευαστές του χώρου. Η AMD ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη κίνηση με την παρουσίαση των πρώτων δωδεκαπύρηνων επεξεργαστών, η οποία προσδιορίζεται χρονικά κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο του 2010.

 

Η αρχιτεκτονική Magny-Cours θα κάνει ντεμπούτο με τους Opteron 6000. Οι νέοι επεξεργαστές θα κουμπώνουν στο socket G34, το οποίο περιλαμβάνει 1944 pins. Οι πρώτοι δωδεκαπύρηνοι θα έχουν συχνότητες λειτουργίας 1.90GHz, 2.10GHz και 2.20GHz, ενώ θα κυκλοφορήσουν και HE/SE μοντέλα με συχνότητες από 1.70GHz έως και 2.30GHz.

 

Την ίδια περίοδο, η Intel αναμένεται να παρουσιάσει εξαπύρηνους επεξεργαστές, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με βάση την τεχνολογία των 32 νανομέτρων. Έτσι, θα έχουμε από τη μία πλευρά 6-πύρηνους στα 32nm και από την άλλη 12-πύρηνους στα 45nm. Το θέμα αναμένεται να τροφοδοτήσει ένα εκτενές debate σχετικά με το ποια από τις δύο προτάσεις είναι καλύτερη.

 

Από εκεί και πέρα, η AMD σχεδιάζει για το 2011 την αρχιτεκτονική Interlagos, η οποία θα περιλαμβάνει επεξεργαστές με 16 πυρήνες.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr