Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον ολοένα και πιο δυνατό ανταγωνισμό της Intel αλλά και να κάνει σημαντικές μειώσεις στα έξοδα, η AMD αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ένα ευρύ σχέδιο για το "σπάσιμο" της εταιρείας σε 2 μέρη.

 

Η νέα κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί, θα κατασκευάζει τσιπς για την AMD αλλά και άλλες εταιρείες ενώ θα αναλάβει μεγάλα εργοστάσια της AMD όπως αυτό της Γερμανίας. Για την χρηματοδότηση του όλου εγχειρήματος οι πηγές αναφέρουν ότι πίσω από το εγχείρημα υπάρχουν επενδυτές που σχετίζονται με την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι οι οποίοι θα αναλάβουν να καλύψουν ένα ποσοστό του χρέους της AMD

αλλά και να συμβάλουν με μετρητά στη νέα κοινοπραξία.

 

Η εταιρεία Mubadala Development Co. είναι ένας από τους επενδυτές και κατέχει ήδη το 8% των μετοχώω της AMD ύστερα από μια επένδυση 622 εκατομμυρίων δολαρίων που ολοκληρώθηκε το 2007. Συνολικά η νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί αναμένεται να ελέγχει περιουσιακά στοιχεία αξία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως αναφέρει πηγή της Wall Street Journal.

 

Τα τελευταία χρόνια η AMD παρουσιάζει μεγάλες ζημιές στα οικονομικά της στοιχεία ως αποτέλεσμα του ανελέητου "πολέμου" με την Intel αλλά και ως αποτέλεσμα της εξαγοράς της ATI, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής καρτών γραφικών με το ποσό ρεκόρ των 5.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά τη συνέντευξη τύπου στις 3.00μμ η οποία και θα μεταδοθεί μέσω web και μπορείτε να τη παρακολουθήσετε ζωντανά ακολουθώντας το παρακάτω σύνδεσμο.

 

Source.png Πηγή: Wall Street Journal

Video Video: Ζωντανό Webcast - 3.00μμ