Σύμφωνα με πηγές από τον χώρο των κατασκευαστών καρτών γραφικών, η AMD θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου τρεις νέες κάρτες γραφικών σειράς Radeon HD 6000, τις 6670, 6570 και 6450. Οι νέες κάρτες θα στοχεύουν τα χαμηλών και μεσαίων επιδόσεων κομμάτια της αγοράς.

 

Οι πηγές τόνισαν πως η Radeon HD 6790, μία κάρτα που πρόσφατα κυκλοφόρησε η AMD, έχει αυτήν τη στιγμή καλύτερο αποτύπωμα στην αγορά από την GTX 550 Ti της NVIDIA, κυρίως λόγω της πιο ανταγωνιστικής της τιμής και γι' αυτόν το λόγο η AMD σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κι άλλες κάρτες με χαμηλή τιμή ώστε να κερδίσει μερίδιο αγοράς.

 

Παρ' ο,τι η AMD έχει ήδη διαθέσει τις κάρτες αυτές ως OEM εκδόσεις σε τρίτους κατασκευαστές, οι νέες κάρτες θα διαθέτουν μνήμη τύπου GDDR5 αντί της DDR3 που χρησιμοποιούν οι εκδόσεις OEM.

 

Με τις γραμμές παραγωγής της σειράς 6000 πλήρεις, η AMD ήδη βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για την επόμενη γενιά επεξεργαστών γραφικών σειράς 7000 (κωδική ονομασία "Southern Islands") και πρόκειται να αρχίσει μαζική παραγωγή τους αυτόν το Μάιο.

 

 

Link.png Site: Digitimes