Η Advanced Micro Devices (AMD), επιβεβαίωσε τα σχέδιά της για σταδιακή βελτίωση της μικρο-αρχιτεκτονικής Bulldozer, τα επόμενα χρόνια, υποσχόμενη να διαθέσει εμπορικά το 2012 επεξεργαστές 20 πυρήνων.

 

Καθώς η διαδικασία επεξεργασίας και σχεδιασμού των μικροεπεξεργαστών βελτιώνεται, η AMD αποκτά τη δυνατότητα να συμπεριλάβει περισσότερη επεξεργαστική ισχύ μέσα στα chip, χωρίς να αυξήσει την κατανάλωση ενέργειας. Το 2011 η εταιρεία θα διαθέσει την πρώτη παρτίδα επεξεργαστών, βασιζόμενων στη μικρο-αρχιτεκτονική Bulldozer, ενώ τα επόμενα 3 χρόνια η εταιρεία θα εστιάσει την προσοχή της στη μείωση της κατανάλωσης ισχύος ανά die. Με τον τρόπο αυτό, η AMD θα παρουσιάσει στην αγορά το 2012 της αρχιτεκτονική Enhanced Bulldozer και το 2013 τη Next Generation Bulldozer.

 

Ο πιο ισχυρός επεξεργαστής της AMD για το 2012, θα φέρει την κωδική ονομασία Terramar, θα έχει μέχρι 20 πυρήνες και θα στοχεύει στην αγορά των server με μητρικές δύο και τεσσάρων socket. Ο Terramar θα είναι κατά πάσα πιθανότητα multi-chip module (MCM), αποτελούμενος από δύο Sepang chip, με 10 x86 πυρήνες το καθένα και με τεχνολογία κατασκευής 32nm silicon-on-insulator.

 

Source.png Πηγή: adslgr.com

Link.png Site: Xbit laboratories