H AMD από ότι φαίνεται δεν πρόκειται φέτος να αφήσει την Intel να πάρει ανάσα και ετοιμάζεται να παρουσιάσει, σύμφωνα με φήμες, την 3η γενιά των επεξεργαστών Ryzen Threadripper τον Οκτώβριο.

Oι νέοι Ryzen Threadripper 3ης γενιάς θα παρουσιαστούν δηλαδή περίπου την ίδια εποχή που η Intel έχει προγραμματίσει να λανσάρει την 10η γενιά των επεξεργαστών Core «Cascade Lake-X» και την πλατφόρμα HEDT (High-End DeskTop) «Glacial Falls».

Ο 16-core Ryzen 9 3950X αναμένεται επίσης να διατεθεί στην αγορά τον Σεπτέμβριο, οπότε θα λέγαμε ότι με την δουλειά που έκανε η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, έχει ένα χαρτοφυλάκιο προσφορών που «χτυπάει» την Intel σε κάθε επίπεδο τιμής.

threadripper.jpg.e5c142a9681ee48007c46bbcb42aa0c4.jpg

H 3η γενιά των Ryzen Threadripper θα «προέρχεται» από το multi-chip module της AMD με την κωδική ονομασία «Rome» (EPYC) και θα είναι συμβατή με τα υπάρχοντα motherboards με το socket TR4 μέσω αναβάθμισης του BIOS. Παρόλα αυτά είναι σχεδόν σίγουρο πως παράλληλα θα κυκλοφορήσει και ένα τουλάχιστον νέο chipset με δυνατότητες PCI Express 4.0.

Με τη νέα πλατφόρμα, η AMD έχει την δυνατότητα να προσφέρει από 32, 48 μέχρι και 64 πυρήνες, χρησιμοποιώντας έως και οκτώ «Zen 2» chiplets κατασκευασμένων στα 7nm. To I/O controller die θα συνεχίσει κατά πάσα πιθανότητα να κατασκευάζεται στα 12nm αλλά θα διαθέτει επανασχεδιασμένα στοιχεία ειδικά για την πλατφόρμα HEDT της AMD και θα προσφέρει 4-channel DDR4 memory interface και έως και 64 PCI Express 4.0 lanes. Στην 2ης γενιάς πλατφόρμα EPYC είναι 8-channel DDR4-capable.

TechPowerUp

  • Like 7