Όπως αναφέρει η εταιρία, οι επεξεργαστές Zen 3 και οι κάρτες γραφικών RDNA 2 θα παραδοθούν στην ώρα τους, χωρίς καθυστερήσεις.

Η Διευθύνων Σύμβουλος της AMD, Lisa Su, κατά τη διάρκεια της αναφοράς κερδών για το δεύτερο τρίμηνο της εταιρίας, ανέφερε πως οι πολλές αναμενόμενες κυκλοφορίες προϊόντων είναι ακόμη προγραμματισμένες να κυκλοφορήσουν το 2020. Αυτό περιλαμβάνει τους επεξεργαστές 7nm που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3 αλλά και τις κάρτες γραφικών RDNA 2 (ή Big Navi). Η Su είπε επίσης ότι η AMD ήδη ξεκίνησε την παραγωγή και αποστολή τσιπ για τις κονσόλες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του PS5 και του Xbox Series X. Και οι δύο κονσόλες είναι έτοιμες να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους κοντά στην εορταστική περίοδο.

Φυσικά αυτά είναι καλά νέα για όσους ελπίζουν να αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους με τα επερχόμενα AMD προϊόντα ή για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν μία νέα κονσόλα αργότερα φέτος. Αλλά είναι ατυχές για την Intel, η οποία βρήκε μπροστά της μερικές μεγάλες δυσκολίες, κυρίως λόγω της αναβολής των 7nm επεξεργαστών έως και το 2022. Βέβαια η Intel θέλοντας να αντιδράσει, ήδη ανακοίνωσε πλάνα αναδιοργάνωσης. Πλάνα που δεν θα συμπεριλαμβάνουν τον επικεφαλή υλικού Dr. Venkata Murthy Renduchintala, ο οποίος αποχωρεί τον Αύγουστο.

Η CEO της AMD αναφέρει πως μεγάλο μέρος της επιτυχίας της AMD το τελευταίο τρίμηνο προήλθε από τους επεξεργαστές φορητών υπολογιστών Ryzen 4000, οι οποίοι ως επί το πλείστον, προσφέρουν μεγάλη ισχύ και ικανοποιητική διάρκεια ζωής μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, η Su δήλωσε ότι τα έσοδα από αυτούς τους επεξεργαστές αυξήθηκαν γρηγορότερα από οποιονδήποτε φορητό επεξεργαστή στην ιστορία της εταιρίας.

Η AMD εξακολουθεί να αναμένει αβεβαιότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια του υπόλοιπου έτους λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας με τον COVID-19. Αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής, οι πιο συναρπαστικές κυκλοφορίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε καλό δρόμο.