Η οικογένεια GPU των Big Navi θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Η AMD είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανακοίνωση των νέων καρτών γραφικών της σειράς Radeon RX 6000. Στην έκθεση CES η εταιρία είχε υποσχεθεί πως θα έχει περισσότερες GPU για desktop υπολογιστές για το πρώτο εξάμηνο του έτους, έτσι λοιπόν, τηρώντας αυτή την υπόσχεση, η AMD θα ανακοινώσει τις νέες κάρτες στις 3 Μαρτίου Τετάρτη, στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Αυτή τη στιγμή, η σειρά Big Navi της AMD αποτελείται από τρία μοντέλα, RX 6900 XT, RX 6800 XT και RX 6800 με προτεινόμενες τιμές πώλησης στα 999$, 649$ και 579$ αντίστοιχα. Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές, η AMD θα ανακοινώσει δύο κάρτες γραφικών, τις RX 6700 XT και RX 6700. Η RX 6700 XT θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη σε επιλεγμένους εμπόρους λιανικής και αναμένεται να είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της RTX 3060 της NVIDIA.

Τώρα, αν θα καταφέρει κάποιος να αγοράσει αυτές τις νέες κάρτες γραφικών, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ερώτημα. Τόσο οι νέες GPU της AMD όσο και της NVIDIA, είναι δύσκολο να βρεθούν σε διαθεσιμότητα λόγω της περιορισμένης προσφοράς και της αυξημένης ζήτησης κυρίως από χρήστες που ασχολούνται με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, οι ελλείψεις ήταν τόσο σοβαρές που η NVIDIA αναγκάστηκε πρόσφατα να στραφεί στις σχεδόν 5 ετών GTX 1050 Ti ώστε να έχει «κάτι» να προσφέρει στους χρήστες ως μία «εναλλακτική».

  • Like 1