Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), η γνωστή Ταϊβανέζικη εταιρεία που υλοποιεί για λογαριασμό τρίτων, εκατοντάδες σχέδια μικροεπεξεργαστών (π.χ. τους επεξεργαστές AMD Ryzen, τους επεξεργαστές A και M series της Apple κ.ά.) χρησιμοποιεί επεξεργαστές AMD EPYC.

Η εταιρεία σύμφωνα με την AMD χρησιμοποιεί επεξεργαστές EPYC για να «τροφοδοτήσει» με την απαραίτητη ισχύ την υποδομή πληροφορικής της και να ολοκληρώσει την κατασκευή πολλών χιλιάδων wafers από chips τον μήνα.

Η AMD δημοσίευσε πρόσφατα μία έκθεση/ μελέτη για τις ανάγκες της Ταϊβανέζικης εταιρείας κάνοντας γνωστό ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την TSMC ήταν το συνολικό κόστος κτήσης.

Με τη χρήση των επεξεργαστών AMD EPYC 7702P και 7F72, η TSMC κατάφερε να αντιμετωπίζει με υποδειγματικό τρόπο την πρόκληση και τις ανάγκες της για αξιόπιστη και παράλληλα υψηλή απόδοση για τους διακομιστές που διατηρεί στην υποδομή πληροφορικής της με στόχο να ενισχύσει τις προσπάθειες της στον κατασκευαστικό κλάδο, που όπως είναι γνωστό είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Για την υποδομή πληροφορικής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης (R&D) που διατηρεί, η TSMC κατέληξε στην επιλογή επεξεργαστών AMD EPYC 7F72 με 24 πυρήνες και συχνότητα λειτουργίας 3,2GHz καθώς κρίθηκε ότι ήταν ιδανικοί για τους σκοπούς και τις ανάγκες της.

  • Like 4
  • Confused 1