Οι κωδικές ονομασίες των νέων ευρείας χρήσης και χαμηλής κατανάλωσης επεξεργαστών της AMD, Temash, Kabini και Richland, πιθανότατα δε έχουν κάποια σημασία για τους αγοραστές laptops, αλλά αυτοί θα καταστήσουν ικανή την κατασκευή ultrathin laptops, tablets κ.α. με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Τα τελευταία χρόνια η AMD προτιμά να ονομάζει τους επεξεργαστές της αντί για CPUs, APUs που προκύπτει από το Accelerated Processing Unit και συνδυάζει επεξεργαστή και υποσύστημα γραφικών σε ένα κομμάτι. Τα νέα chips ακολουθούν και αυτά το μοντέλο αυτό και στοχεύουν στην αγορά των tablets, hybrids και laptops όπου υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και στην μικρομεσαία κατηγορία τιμών.

 

Οι νέοι επεξεργαστές έχουν την τρέχουσα ονομασία με τα προηγούμενα μοντέλα (A4, A6, A8 κ.ο.κ.) της AMD, όπως έχει κάνει και η Intel με τους Core i-series, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει κάποια σύγχυση στους καταναλωτές.

 

Ο επεξεργαστής Elite Mobility APU (με την κωδική ονομασία Temash) είναι ένα φιλόδοξο διπύρηνο και τετραπύρηνο system-on-chip, ο οποίος προορίζεται για τη χρήση σε laptops με οθόνες αφής, hybrids και tablets με οθόνες 13" ή μικρότερες. Θα έχει την ονομασία AMD A4 (διπύρηνος) και AMD A6 (τετραπύρηνος) και θα έχει ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών της σειράς AMD Radeon 8000

 

Παρά το γεγονός ότι είναι επεξεργαστής χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, η AMD υπόσχεται υποστήριξη οθονών αφής ανάλυσης 1080p και σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις σε CPU και γραφικά από την προηγούμενη γενιά.

 

Ο AMD Mainstream APU (με την κωδική ονομασία Kabini) είναι ένας διπύρηνος/τετραπύρηνος επεξεργαστής ευρείας χρήσης για μεσαίου μεγέθους entry-level φορητούς υπολογιστές με το ίδιο υποσύστημα γραφικών Radeon 8000 και υπόσχεται "ολοήμερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας". Η διπύρηνη έκδοση θα ονομάζεται Ε1 και Ε2, ενώ η τετραπύρηνη έκδοση θα χρησιμοποιεί και αυτή τα Α4 και Α6.

 

Το δυνατότερο μέλος της παρέας είναι ο AMD Elite Performance APU (με την κωδική ονομασία Richland) απευθύνεται σε δυνατά ultrathin laptops και υπόσχεται την καλύτερη απόδοση σε γραφικά της κατηγορίας. Οι επεξεργαστές θα έχουν τα διακριτικά A8 και A10 και η AMD δηλώνει ότι έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις σε τομείς όπως η ενεργειακή απόδοση κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής βίντεο HD.

 

Οι δύο εξεργαστές της σειράς Elite θα περιλαμβάνουν επίσης και νέο λογισμικό, όπως έλεγχος χειρονομιών μέσω webcam, log-in με αναγώριση προσώπου και το AMD Sreec Mirror, δυνατότητα screencasting, αν και απαιτεί ειδική υποστήριξη από τηλεοράσεις ή οθόνες.

 

[source=http://www.adslgr.com/forum/threads/731371-H-AMD-κυκλοφορεί-νέους-επεξεργαστές']aDSLgr

 

[source=http://reviews.cnet.com/8301-3121_7-57585760-220/amd-launches-new-processors/?part=rss&subj=news&tag=title']CNET