Ο δημιουργός των Linux και Git, Linus Torvalds αποκάλυψε ότι αναβάθμισε τον προσωπικό του υπολογιστή με AMD Ryzen Threadripper 3970X.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, μετά από 15 χρόνια αναβαθμίσεων με επεξεργαστές της Intel, ήταν η πρώτη φορά που επέλεξε επεξεργαστή της AMD. Αυτός από ότι φαίνεται θα είναι και ο υπολογιστής που θα χρησιμοποιεί για εργασίες που πραγματοποιεί στο Linux ή σε άλλα ενδιαφέροντα πρότζεκτ.

Σε ανάρτηση του με τον τίτλο «State of the Kernel» και με ημερομηνία 24 Μάϊου, ο Linus Torvalds έκανε γνωστό ότι η αναβάθμιση hardware που πραγματοποίησε τον άφησε ιδιαίτερα ικανοποιημένο καθώς τα δοκιμαστικά builds «allmodconfig» είναι τρεις φορές ταχύτερα σε σχέση με το παρελθόν.  

«Μάλιστα, ο μεγαλύτερος ενθουσιασμός για μένα αυτήν την εβδομάδα ήταν ότι αναβάθμισα το κύριο μηχάνημά μου και για πρώτη φορά μετά από περίπου 15 χρόνια, το desktop μου δεν βασίζεται στην Intel. Όχι, δεν άλλαξα ακόμα σε ARM, αλλά τώρα τρέχω έναν AMD Threadripper 3970x. Τα test builds «allmodconfig» είναι τώρα τρεις φορές γρηγορότερα από ότι στο παρελθόν, κάτι που δεν έχει και τόσο σημασία τώρα, κατά τη διάρκεια αυτής της ήρεμης περιόδου, αλλά αναμφισβήτητα θα παρατηρήσω τα οφέλη της αναβάθμισης στο επόμενο (χρονικό) παράθυρο συγχώνευσης» έγραψε ο Linus Torvalds.

Ryzen_Threadripper_3990X_ct_1-f20fbd0dcd6fd472.jpeg.752aae4d3cd7c975ad1ab83b74389ce6.jpeg

O Linus Torvalds δεν αποκάλυψε άλλες λεπτομέρειες για τον desktop υπολογιστή του, ωστόσο ο AMD Ryzen Threadripper 3970X γνωρίζουμε ότι είναι ένα πραγματικό «τέρας» με 32 πυρήνες και 64 threads που «τρέχει» στα 3,7GHz αλλά με boost μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 4,5GHz ενώ είναι κατασκευασμένος με μέθοδο FinFET 7nm.

  • Like 12
  • Thanks 2