Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα 2ου τριμήνου του 2022, η CEO της AMD, Lisa Su ανακοίνωσε ότι οι επεξεργαστές 5nm της εταιρείας Ryzen 7000-series που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4 πρόκειται να λανσαριστούν το 3ο τρίμηνο της χρονιάς.

Η κ. Lisa Su επίσης έκανε γνωστό ότι η AMD θα λανσάρει τις high-end κάρτες γραφικών Radeon RX 7000-series (Navi 3X) αρχιτεκτονικής RDNA3 πριν το τέλος της χρονιάς. Ακόμα, επιβεβαίωσε ότι οι επεξεργαστές για διακομιστές 5nm της σειράς EPYC που έχουν το κωδικό όνομα αναμένεται επίσης να διατεθούν φέτος.

Τα οικονομικά αποτελέσματα της AMD βρίσκονται σε… αντίθεση με εκείνα της Intel, η οποία ανακοίνωσε τριμηνιαίες απώλειες $500 εκατομμυρίων για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες! Μεταξύ άλλων, η Intel έκανε γνωστό ότι καθυστερεί η παραγωγή των Sapphire Rapids, οι οποίοι πλέον αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους στην αγορά του χρόνου αλλά και ότι θα τερματίσει τα προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία Optane. Από την άλλη, η AMD φαίνεται να έχει βάλει μπροστά όλους τους κυλίνδρους στην… μηχανή της και ετοιμάζεται να λανσάρει εντός χρονοδιαγράμματος τόσο τους επεξεργαστές desktop Ryzen 7000 και τις κάρτες γραφικών RDNA3 όσο και τους επεξεργαστές για επιχειρήσεις και κέντρα δεδομένων EPYC (Genoa).

social.jpg

«Κοιτάζοντας προς το μέλλον, είμαστε σε καλό δρόμο να λανσάρουμε τους νέους 5nm desktop επεξεργαστές Ryzen 7000 και τις πλατφόρμες AM5 αργότερα αυτό το τρίμηνο με κορυφαίες επιδόσεις στα παιχνίδια και τη δημιουργία περιεχομένου» είπε η Lisa Su. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιθανό να δούμε την AMD να λανσάρει τους επεξεργαστές Ryzen 7000 λίγο νωρίτερα από την αρχική της πρόβλεψη (Φθινόπωρο). Σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι νέοι επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου. Τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα ωστόσο για τις νέες κάρτες γραφικών της εταιρείας καθώς δεν γνωρίζουμε ούτε το τρίμηνο που θα κυκλοφορήσουν. Παρόλα αυτά, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2ο εξάμηνο της χρονιάς. Η κ. Lisa Su δήλωσε σχετικά: «Αν και είναι εκτίμηση μας ότι η αγορά των καρτών γραφικών θα γνωρίσει πτώση κατά το τρίτο τρίμηνο, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην εκτέλεση του χρονοδιαγράμματος για το λανσάρισμα των GPUs μας, συμπεριλαμβανομένης και της κυκλοφορίας της high-end GPU μας RDNA3 φέτος». 

Οι ανακοινώσεις ήρθαν παράλληλα με εκείνες για τα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για αυτό το τρίμηνο, καθώς τα έσοδα της (περίπου $6,6 δις) ήταν αυξημένα κατά 70% από έτος σε έτος.  

  • Like 7
  • Thanks 1