Οι AMD και ATI Technologies ULC υπέβαλλαν πρόσφατα στη Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών (USITC) καταγγελία κατά των Realtek Semiconductor και TCL Industries.

Η καταγγελία αφορά πέντε παραβιάσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και από τις δύο εταιρείες, οι οποίες σχετίζονται κατά πρώτο λόγο με τεχνολογίες και τεχνικές γραφικών, όπως είναι η «texture decompression», η προσέγγιση «unified shader» στην αρχιτεκτονική γραφικών, ένα «multi-threaded» σύστημα επεξεργασίας γραφικών καθώς και μεθόδων συγχρονισμού «thread wavefront data και events» καθώς και ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που καλύπτει μία μονάδα επεξεργασίας για «asynchronous dispatch».

Αν και στον μέσο χρήστη, οι παραπάνω τεχνολογίες και τεχνικές μοιάζουν ενδεχομένως δύσκολες στην κατανόηση, δεν φαίνεται πως ήταν για τους μηχανικούς των Realtek Semiconductor και TCL Industries, οι οποίες ενσωμάτωσαν τις παραπάνω τεχνολογίες που βασίζονται σε πνευματική ιδιοκτησία της AMD χωρίς να έχουν λάβει άδεια ή να έχουν πληρώσει δικαιώματα χρήσης.

Η Διεθνής Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα των AMD και ATI Technologies ULC και έχει ήδη ανακοινώσει σχετική έρευνα για έναν ορισμένο αριθμό προϊόντων των Realtek και TCL που εισάγονται και πωλούνται στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών μεταξύ των οποίων είναι υποσυστήματα γραφικών, τηλεοράσεις, διάφορα εξαρτήματα κ.ά. Με την αγωγή, οι AMD και ATI Technologies έχουν στόχο να σταματήσουν την εισαγωγή των προϊόντων που παραβιάζουν την πνευματική της ιδιοκτησία, τον τερματισμό των πωλήσεων και την κατάσχεση όλων των προϊόντων που παραβιάζουν τις ευρεσιτεχνίες τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η AMD προχωρά σε αγωγές ενάντια σε εταιρείες. Πριν από περίπου μία πενταετία, η εταιρεία είχε καταλήξει -μετά από αγωγή που υπέβαλλε για παραβιάσεις των ευρεσιτεχνιών της- σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των LG, MediaTek και Visio.

  • Like 2
  • Sad 1