Αν και οι ανεξάρτητες/διακριτές κάρτες γραφικών της AMD έχουν ακόμα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουν τα αντίστοιχα προϊόντα GeForce της NVIDIA από άποψη μεριδίου αγοράς, εντούτοις τα έσοδα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες δίνουν μία αρκετά διαφορετική εικόνα στην αγορά των GPUs συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, για το 4ο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, η AMD ανακοίνωσε ότι είδε έσοδα $1,644 δισεκατομμυρίων από τις GPUs σε όλες τις αγορές, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Radeon και των semi-custom chips που βρίσκονται στο εσωτερικό των παιχνιδοκονσολών Xbox Series X|S και PlayStation 5.

5YRgUPaBxMrb0iE2.jpg

Την ίδια περίοδο, τα έσοδα της NVIDIA ήταν περίπου $1,831 δισεκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων GeForce, της cloud-gaming υπηρεσίας GeForce NOW και των semi-custom chips που βρίσκονται στην παιχνιδοκονσόλα Nintendo Switch. Από άποψη λοιπόν εσόδων, η AMD απολαμβάνει το 89% τον εσόδων της NVIDIA, κάτι που βεβαίως δείχνει το πόσο σημαντικός παίκτης είναι στην αγορά που σχετίζεται με client graphics IP.   

U2qThdnOYKzio7GZ.jpg

  • Like 1
  • Thanks 4
  • Confused 2