Σύμφωνα με ιστοσελίδες στην Κίνα και στην Ταϊβάν, η AMD πρόκειται να γίνει ένας εξαιρετικά σημαντικός πελάτης για την TSMC καθώς από το 2023 αναμένεται να γίνει ο 3ος μεγαλύτερος πελάτης της Ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών.

Αυτό οφείλεται κατά μέρος στις νέες παραγγελίες που έχει θέσει AMD στην TSMC, ειδικά για τις γραμμές παραγωγής 5nm. Λέγεται, ότι η AMD θα είναι ο μεγαλύτερος πελάτης της TSMC το 2023 όσον αφορά στους επεξεργαστές 5nm για το 2023, ωστόσο από τις αναφορές δεν είναι ξεκάθαρο ποιο είναι το ποσοστό που κατέχει η AMD στη γραμμή παραγωγής 5nm.

Οι παραγγελίες αφορούν κατά πάσα πιθανότητα τους επεξεργαστές της AMD που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 4 καθώς και τους επεξεργαστές γραφικών (GPUs) που βασίζονται στην αρχιτεκτονική RDNA3. Σύμφωνα με πληροφορίες, η AMD αναμένεται σε όγκο παραγωγής να φτάσει τα 20.000 wafers το 4ο τρίμηνο του 2022, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αντίστοιχο αριθμό το 2023.

20220613900007.jpg

Λαμβάνοντας υπόψη πάντως ότι η AMD έχει πολλά προϊόντα να παρουσιάσει φέτος και του χρόνου, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα κατασκευάζονται με μέθοδο 5nm, δεν αποτελεί έκπληξη που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό από τις συγκεκριμένες γραμμές παραγωγής της TSMC.