Η AMD επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι με το επερχόμενο B2 stepping (ουσιαστικά νεότερη έκδοση των chips με διορθώσεις, bug fixes κ.ά.) δεν έρχονται και βελτιώσεις στον τομέα της απόδοσης για τους επεξεργαστές AMD Ryzen 5000-series.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο B2 stepping συνιστά μόνο βελτιώσεις στην παραγωγή και επομένως και στη διαθεσιμότητα των επεξεργαστών και δεν έχει καμία επίπτωση στην απόδοση.

Οι επεξεργαστές με το B2 stepping αναμένεται να εισέλθουν σε φάση παραγωγής μέσα στους επόμενους 6 μήνες και θα είναι πλήρως συμβατοί με τα υπάρχοντα mainboards χωρίς να απαιτείται ενημέρωση του BIOS. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι το B2 stepping θα έφερνε και βελτιώσεις στην απόδοση, παρόμοια με αυτή των προϊόντων Ryzen XT ωστόσο η AMD διέψευσε τις όποιες φήμες με επίσημη δήλωση. Η AMD επίσης δεν επιβεβαίωσε αν ετοιμάζει κάποια σειρά Ryzen 5000XT-series.

Ακολουθεί η δήλωση της AMD: «Ως μέρος της συνεχούς προσπάθειας μας να επεκτείνουμε τις δυνατότητες μας στον τομέα της παραγωγής και της εφοδιασμού, πρόκειται σταδιακά όλοι οι επεξεργαστές desktop AMD Ryzen 5000 Series να μεταβούν στην αναθεώρηση B2 μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Η αναθεώρηση δεν επιφέρει βελτιώσεις στην λειτουργικότητα ή στην απόδοση και δεν απαιτείται ενημέρωση του BIOS».