Φαίνεται πως δεν είμαστε και πολύ μακριά από την ανακοίνωση του αντίπαλου δέους της τεχνολογίας NVIDIA DLSS από την AMD, που έχει την ονομασία FSR (FidelityFX Super Resolution).

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το κανάλι Coreteks στο YouTube και από την ιστοσελίδα VideoCardz, η τεχνολογία της AMD βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της ανάπτυξης της και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον ερχόμενο μήνα (Ιούνιος 2021).

Η τεχνολογία AMD FidelityFX Super Resolution έρχεται με ορισμένα πλεονεκτήματα έναντι της τεχνολογίας της NVIDIA με κυριότερο ότι δεν απαιτεί «εκπαίδευση» από GAN (Generative Adversarial Network) ή αλλιώς δεν απαιτεί εκπαίδευση AI όπως και ιδιαίτερες παρεμβάσεις από τους developers κάτι που αναμένεται να επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Επιπλέον, χρησιμοποιεί algorithmic super sampling με ελάχιστο overhead.

AMD-FSR-in-JUNE.jpg

Σύμφωνα με το βίντεο στο κανάλι Coreteks, η τεχνολογία της AMD δεν θα είναι συμβατή μόνο με τις δικές της κάρτες γραφικών αλλά -τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης- είναι συμβατή και με τις κάρτες γραφικών της NVIDIA. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι η AMD δεν πρόκειται να αποκλείσει τις κάρτες γραφικών της αντιπάλου της πριν την ανακοίνωση της τεχνολογίας. Αν παρόλα αυτά επιτρέψει κάτι τέτοιο, τότε ενδέχεται να ενισχυθεί σημαντικά η υποστήριξη της τεχνολογίας από τις εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών και τους developers.

 

  • Like 10
  • Haha 1