Η εταιρία εκτός από τον επεξεργαστή, παρουσίασε επίσης μια κάρτα γραφικών και μία νέα νευρωνική μονάδα επεξεργασίας (NPU).

Κάθε χρόνο τα smartphones απαιτούν ολοένα και γρηγορότερο hardware, με τα επερχόμενα μοντέλα που θα υποστηρίζουν δίκτυο 5G αλλά και πολλαπλές οθόνες, να έχουν πιθανότατα ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις ισχύος. Ο νέος επεξεργαστής της ARM, Cortex-A78, θα μπορούσε να δώσει τη λύση για εταιρίες όπως η Qualcomm, ώστε να σχεδιάσουν ειδικά προσαρμοσμένα chip για να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

Σε σύγκριση με τον Cortex-A77, ο τελευταίας γενιάς επεξεργαστής Cortex-A78 θα προσφέρει 20% καλύτερες επιδόσεις. Παρά τις υψηλότερες ταχύτητες, ο επεξεργαστής θα λειτουργεί με κατανάλωση μόλις 1 watt, οπότε την ίδια στιγμή, αυξημένη ενδέχεται να είναι και η αυτονομία του τηλεφώνου.

Η ARM θα δημιουργήσει επίσης και την επόμενη γενιά γραφικών για τα νέα smartphones. Το προηγμένο Mali-G78 πρόκειται για μία κάρτα γραφικών με 24 στο σύνολο πυρήνες. Η εταιρία λέει ότι θα είναι 25% ισχυρότερη σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, Mali-G77. Ταυτόχρονα, η νέα μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) θα έχει εξίσου βελτιωμένες επιδόσεις κατά 25%.

Καθώς τα chip της ARM γίνονται ολοένα και ισχυρότερα, επεκτείνονται και σε άλλες συσκευές, πέρα από τα smartphones. Ήδη οι επεξεργαστές της εταιρίες τροφοδοτούν Chromebooks  χαμηλότερων προδιαγραφών αλλά και συσκευές υψηλότερων απαιτήσεων όπως το Microsoft Surface Pro X. Μάλιστα, φημολογείται πως και η Apple θέλει να μπει στο «παιχνίδι», σχεδιάζοντας ήδη προσαρμοσμένο υλικό στις ανάγκες των ARM επεξεργαστών, ώστε να αντικαταστήσει τους Intel. Συσκευές οι οποίες δεν θα τις δούμε νωρίτερα από το 2021. Παρ’ όλα αυτά, οι ισχυρισμοί της ARM για τις αρκετά υψηλότερες ταχύτητες, ακούγονται ενθαρρυντικοί.

 

  • Like 2