Κατά τη διάρκεια του ARM DevSummit που πραγματοποιήθηκε στις 19-21 Οκτωβρίου σε ψηφιακή μορφή για developers, o Ian Bratt, ανώτερος διευθυντής τεχνολογίας στο τμήμα μηχανικής εκμάθησης της ARM και επικεφαλής της ομάδας τεχνολογίας μηχανικής εκμάθησης της εταιρείας, έκανε γνωστό ότι η επόμενης γενιάς GPU της εταιρείας υπόσχεται μεγάλη αύξηση στην απόδοση έναντι της Mali-G710 GPU.

Αυτό σημαίνει αύξηση της απόδοσης της τάξης του 30%, ποσοστό αναμφισβήτητα εντυπωσιακό. Πέρα από την αύξηση του 30% στην επεξεργαστική ισχύ, η νέα GPU που για την ώρα δεν έχει ονομασία θα είναι πολύ πιο αποδοτική στις σχετικές με τη μηχανική εκμάθηση διεργασίες και πως στους υπολογισμούς κινητής υποδιαστολής μονής ακρίβειας (FP32) θα είναι κατά σχεδόν 4,7x ταχύτερη της Mali-G76. Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε ότι η Mali-G710 προσφέρει έως και 35% αυξημένη απόδοση σε σχέση με τον προκάτοχό της.

ARM_2.jpg

Η ARM σε συνεργασία με τις MediaTek και Tencent Games, κατάφερε να αναπτύξει μία GPU ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για ray tracing που είναι επιταχυνόμενο στο hardware στις φορητές συσκευές (π.χ. κινητά ή tablets) και το καλύτερο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ότι μπορεί να μεταφερθεί σε άλλες πλατφόρμες και οικοσυστήματα εύκολα. Η ARM αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα την νέα της GPU από τη νέα χρονιά.

  • Like 4