Το Zenbo, το οικιακό ρομπότ της Asus το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο και είδαμε από κοντά, θα κυκλοφορήσει τελικά στις αρχές του νέου χρόνου, αρχικά στην Ταϊβάν.

Σε σημερινή παρουσίαση της εταιρείας, η Asus ανακοίνωσε ότι από 1η Ιανουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι στην Ταϊβάν θα μπορούν να κάνουν δικό τους το Zenbo αν και αυτό θα διατεθεί σε περιορισμένες ποσότητες. Η τιμή του είναι κοντά στην αρχική που είχε δηλώσει η Asus και συγκεκριμένα στα $620 για το μοντέλο με 32GB αποθηκευτικού χώρου και στα $780 για το μοντέλο των 128GB. Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα και τη συνεργασία της με την τοπική αστυνομία, με το Zenbo να διαθέτει πλέον δυνατότητα για επείγουσες βιντεοκλήσεις σε περίπτωση κινδύνου με το πάτημα ενός κουμπιού ή πιθανότατα με φωνητική εντολή.

 


 


Άλλες ενέργειες τις οποίες θα εκτελεί το Zenbo με υποστηριζόμενες φωνητικές εντολές είναι η παραγγελία φαγητού, κλήση ταξί, Online αγορές, τραπεζικές συναλλαγές, αναπαραγωγή μουσικής, καθαρισμός σπιτιού, και πολλές άλλες. Η Asus έχει δώσει έμφαση στη δυνατότητα το οικιακό της ρομπότ να αναλάβει να κρατήσει παρέα σε ένα μικρό παιδί, ενώ με μια συνδρομή σε σχετική υπηρεσία, το Zenbo μπορεί να κατεβάσει και να εκφωνήσει διάφορα παραμύθια. Τα πιο μεγάλα παιδιά μπορούν να προγραμματίσουν το Zenbo έτσι ώστε αυτό να εκτελεί αυτόματα συγκεκριμένες ενέργειες.

 

Με ενσωματωμένη οθόνη, κάμερα και ηχείο, το Zenbo ενσωματώνει Intel επεξεργαστή και μπορεί να αναπαράγει ακόμα ταινίες, να πραγματοποιήσει βιντεοκλήσεις, να ελέγξει συσκευές σπιτιού όπως την τηλεόραση και το κλιματισμό αλλά και να κάνει λήψεις selfies. Πάντως η κυκλοφορία του στην Αμερικανική και Ευρωπαϊκή αγορά παραμένει μυστήριο, με την Asus να επιθυμεί την καλύτερη συνεργασία του με τοπικές υπηρεσίες και την απροβλημάτιστη αναγνώριση των φωνητικών εντολών.

 

Link.png Site: Engadget