Ανάμεσα σε άλλα σπουδαία προϊόντα –όπως νέους φορητούς 2-in-1 και convertibles- η ASUS αποκάλυψε στην έκθεση IFA 2017 και το ASUS Windows Mixed Reality Headset (HC102).

Η συσκευή, ξεχωρίζει για το “3D Polygon” σχεδιασμό της, που αναμφισβήτητα την καθιστά ξεχωριστή σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όπως είναι κατανοητό, το headset της ASUS είναι “φορτωμένο” με όλες τις τεχνολογίες της Microsoft, στέλνοντας εικόνες ανάλυσης 1440 x 1440 pixels σε κάθε μάτι με ρυθμό ανανέωσης 90Hz καθώς και δύο ενσωματωμένες κάμερες στην πρόσοψη, που χρησιμεύουν για έξι βαθμούς ελευθερίας όσον αφορά στην ανίχνευση θέσης χωρίς την ανάγκη για πρόσθετους ή εξωτερικούς αισθητήρες.

 

To FOV είναι 95⁰ ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται Gyroscope (6 degrees of freedom tracking), Accelerometer, Magnetometer και Proximity sensor ενώ διαθέτει υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και είναι συμβατό με τους Motion Controllers της Microsoft.

 

Σύμφωνα με την ASUS πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ισχυρό αλλά παράλληλα άνετο και ελαφρύ headset, που διαθέτει μαλακά υλικά στα σημεία που έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο που μάλιστα έχουν αντι-βακτηριδιακές ιδιότητες. Η ASUS κάνει λόγο για “balanced-crown design”, το οποίο ασκεί μειωμένη πίεση στο πρόσωπο και στην μύτη, ενώ το βάρος του δεν είναι μεγαλύτερο από 400 γραμμάρια.

 

Να αναφέρουμε ότι πολλές από τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας που είναι διαθέσιμες στο Oculus RiFT ή στο HTC Vive θα τρέχουν και στην πλατφόρμα της Microsoft, με τη τελευταία να υποστηρίζει και περιεχόμενο από το Steam. Το νέο Windows Mixed Reality Headset της ASUS στοιχίζει €449,9.

 


gallery_286955_4186_276743.jpg