Μία νέα οθόνη με κυρτό πάνελ –καμπυλότητα 1800R- παρουσίασε πρόσφατα η ASUS, η οποία ανήκει στη σειρά Republic of Gamers και έχει την ονομασία Swift PG27VQ.

Η οθόνη που βασίζεται στο πάνελ TN-film που υποστηρίζει refresh rate 165Hz, χρόνο απόκρισης 1ms καθώς και τη τεχνολογία adaptive sync της Nvidia, G-SYNC, έχει διαγώνιο 27 ιντσών. Η υποστηριζόμενη ανάλυση είναι 2560 x 1440 pixels ενώ η μέγιστη ονομαστική φωτεινότητα είναι 400cd/m². Άλλα χαρακτηριστικά του πάνελ είναι το Mega Contrast Ratio και οι γωνίες θέασης 170⁰/160⁰ καθώς και η υποστήριξη 16,8 εκατομμυρίων χρωμάτων.

 

Αν τα 16,8 εκατομμύρια χρώματα που “βγάζει” το πάνελ της δεν είναι αρκετά, η οθόνη εξοπλίζεται… εξωτερικά με διάφορα στοιχεία RGB LED, όπως στη βάση της ή στο πίσω μέρος. Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει τον φωτισμό χρησιμοποιώντας το λογισμικό ASUS Aura Sync RGB. Πέρα από… φιγούρα πάντως, τα στοιχεία RGB LED μπορούν λειτουργήσουν και ως “ambient lightning” προσαρμοζόμενα στις εικόνες που απεικονίζονται στην οθόνη, και συνεισφέροντας σε μία περισσότερο καθηλωτική εμπειρία θέασης.

 

Η οθόνη υποστηρίζει τη τεχνολογία GamePlus (framerate counter, OSD crosshairs κ.ά) καθώς και τη τεχνολογία GameVisual, που αφορά σε προκαθορισμένες ρυθμίσεις για συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών (FPS, RTS κ.ά) με στόχο την βελτίωση της εμπειρίας. Από άποψη συνδεσιμότητας η ROG Swift PG27VQ της ASUS εξοπλίζεται με DisplayPort 1.2και HDMI 1.4. Η εταιρεία δυστυχώς δεν έχει ακόμα αποκαλύψει την ημερομηνία διαθεσιμότητας και το κόστος της.

 

gallery_286955_4241_294851.jpg

 

Link.png Site: TechPowerUp